BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,79
ALTIN 2.493,47
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan 'Kudüs' açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan Doğu Kudüs’ün Filistin’in başkenti olarak kabul edilme kararına destek verdi.

Abone ol

MUĞLA'da hükümete seslenen CHP lideri Kılıçdaroğlu, ''Doğu Filistin'e gidecekler Filistin Devleti'nin Türkiye Büyükelçiliği'ni burada kurduk diyecekler'' ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla'da toplu açılış töreninde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

''Bizim için yandaş değil vatandaş esastır. Kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın durumu hiç iç açıcı değil. Gittiler Sudan'da binlerce dönüm arazi kiraladılar. AK Parti'nin başında oturan zata sormak istiyorum sen Sudan'da araziyi niye kiraladın? Bu ülkede toprak mı yoktu tohum mu yoktu? Her şey vardı. Kendi çiftçinle rekabet edeceksin. Taşeron işçisinin derdini bile bilmezlerdi dedik dedik nihayet duydular. Taşeron işçisinin derdini çözeceksin sonuna kadar takip edeceğiz.

Bu ülke freni patlamış bir kamyon gibi yokuş aşağı gidiyor. Hep birlikte ülkeyi aydınlığa çıkarmak zorundayız. Olay sağ sol mücadelesi olmaktan çıkmıştır artık Türkiye'nin geleceği olayıdır.

Filistin bizim milli davamızdır. 1968'lerde gencecik fidan gibi çocuklarımız gitti çoğu orada hayatını kaybetti. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın kararı çok önemli. Ben bu kararın gereğini hükümetin yerine getirmesini istiyorum. Doğu Filistin'e gidecekler Filistin Devleti'nin Türkiye Büyükelçiliği'ni burada kurduk diyecekler. Verdiğin sözü tutacaksın. Diyeceksin ki ben Türkiye Cumhuriyet Devleti olarak Doğu Filistin'de Filistin Devleti'nin büyükelçiliğini kuruyorum diyeceksin. Yaparlar mı? Yapmalarını istiyorum. Bütçe görüşmelerinde Sayın Binali Yıldırım 'Bizim Doğu Filistin'de Filistin Devleti'nin Büyükelçiliği yani Türkiye'nin orada büyükelçiliği var dedi. Açtık baktık Dışişleri Bakanlığı'nın sitesine baktık yok. Sen Başbakan olarak eline verilen bu metni okurken hiç düşünmedin mi Kudüs'te bizim büyükelçiliğimiz yok. Nerede? Tel Aviv'de. Orada olması lazım. Doğu Kudüs'te ne var? Konsolosluğumuz var. Şimdi o konsolosluğu büyükelçiliğe çevirin. Filistin Devleti'nin Türkiye Cumhuriyet Büyükelçiliği'ni yapın.''