BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.423,72
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan flaş asgari ücret çıkışı 'farkını ödeyeceğiz'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere belediye başkan adaylarını belirlemek için toplanan CHP Parti Meclisi'nin (PM) açılışında yaptığı konuşmada asgari ücretle ilgili dikkat çeken sözler verdi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP'li belediyelerde Ocak 2019'dan itibaren asgari ücret 2 bin 200 lira olacak" sözünü daha da genişletti. Kılıçdaroğlu, Mart 2019'daki seçimlerde kazandıkları belediyelerde çalışan asgari ücretlilere "fark" ödeyeceklerini söyledi. 

KAZANACAĞIMIZ BELEDİYELERDE DE... Kılıçdaroğlu, "Grup toplantısında açıklamıştım. Ocak 2019'dan itibaren CHP yönetimindeki belediyelerde asgari ücret 2 bin 200 lira olarak uygulanacak. Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde AK Parti ve diğer partilerden alacağımız belediyelerde de asgari ücret 2 bin 200 lira olacak" sözü verdi.

FARK ÖDEYECEĞİZ... Yerel seçimde AK Parti ve MHP'den alınacak belediyelerde çalışan işçilere vaatlerini daha da büyüten Kılıçdaroğlu, "O belediyelerde çalışan asgari ücretlilere Ocak ayından itibaren oluşan zam farkını da ayrıca ödeyeceğiz. 4 aylık fark alacaklar" iddiasında bulundu.