BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.396,27
HABER /  POLİTİKA

CHP ile Ak Parti Tam Günde anlaştı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu ile Tam Gün Yasa Tasarısı üzerinde anlaştı.

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA-
Tam gün yasa tasarısı yarın TBMM Genel Kurulu'nda ele alınacak. Yasa tasarısı ile ilgili uzun süredir devam eden tartışmalar, tasarının görüşülmesine bir gün kala iktidar ile muhalefetin anlaşması ile dindi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bugün sabah erken saatlerde TBMM'de CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Bakan Akdağ, Tamgün yasasının TBMM Genel Kurulu'nda uzlaşma ile ve gecikmeden çıkması için destek istedi.

Kılıçdaroğlu, tasarı metni üzerinde bazı noktalarda çekinceleri bulunduğunu anlattı ve bu noktalarda düzenleme yapılması halinde tasarıya destek verebileceklerini söyledi. Bunun üzerine Bakan Akdağ, CHP'nin itirazı bulunan hükümleri sordu. Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği çekinceleri giderebileceklerini belirten Bakan Akdağ, bu konuda istediği desteği aldı.

Doktorların hem devlette hem de özel muayahanede çalışmasının önüne geçen ve devlette çalışan doktorların özel muayehanelerini kapatmasına dayalı düzenlemeye ilişkin CHP de destek verme kararını Bakan Akdağ'a bildir. Tasarı yarın Genel Kurul'da görüşülecek ve iktidar ve muhalefet partilerinin uzlaşısı nedeniyle kısa sürede yasalaşarak hayata geçecek.