BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP Elazığ yönetimi düştü

CHP Elazığ İl Başkanı Ünal Karatepe, 7 yönetim kurulu üyesinin istifa ettiğini ve il yönetiminin düştüğünü bildirdi.

Abone ol

Karatepe, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, yaklaşık 5 aydır il yönetiminde olduklarını ve ellerinden geldiği kadar partiye, tabana yakışır bir siyaset izlediklerini söyledi.

Merkez İlçe Başkanlığı yönetim kurulu üyelerinin bir hafta önce kendisine geldiğini, merkez ilçe başkanı ile CHP'nin yeni dönemine ve yönetimine ayak uyduramadıklarını, başkanla çalışmak istemediklerini söylediklerini anlatan Karatepe, bu konuyu Merkez İlçe Başkanı ile de paylaştığını ve kendisini uyardığını belirtti.

YÖNETİM KENDİLİĞİNDEN DÜŞTÜ

Daha sonraki süreçte, Merkez İlçe Başkanlığı yönetim kurulunun yedekleriyle istifa ettiğini ve 24 kişinin istifasını CHP Genel Merkezi'ne ilettiklerini ifade eden Karatepe, "Benim yönetim kurulu üyelerimden de 7 kişi istifa etti, sonra iki arkadaşımız geri geldi, istifalarını geri aldı. Ben de şunu yaptım; baktım parti içerisinde bir çekişme olacak, yaşanacak, yönetim kurulu arkadaşlarımla durumu değerlendirdim. Durumu genel merkeze bildirdik, 'efendim biz 7 istifayı kabul ediyoruz'. İstifasını geri alan arkadaşları biz burada kabul etmedik, otomatikman bizim yönetim kendiliğinden düşmüş oldu" diye konuştu.

Karatepe, 30 gün içerisinde Merkez İlçe Başkanlığı, sonraki 15 günlük süreçte de İl Başkanlığı seçimlerinin yapılacağını bildirdi.

Siyasi partilerin iç mekanizmaları içerisinde her zaman bir yarış olduğunu ancak kendilerindeki yarışın diğer partilere göre daha hızlı geliştiğini vurgulayan Karatepe, şunları söyledi:

AZ OLSUN BENİM OLSUN

"Yönetim kendisini ispatlamadan başka bir grup ortaya çıkıyor, yönetimi yıpratmak için elinden gelen her şeyi yapıyor. Politikayı da şöyle izliyorlar; az olsun benim olsun. Halkın tabanına inmeden, sesine kulak vermeden şahsi menfaatleri doğrultusunda parti ve yönetim kurulu üyelerini etkileyerek partiyi yönetmeye çalışıyorlar ama ne yazık ki biz yönetime geldikten sonra bunlara kesinlikle izin vermedik. CHP kimsenin babasının malı değildir, dışardan yönlendirmeyle de yönetilecek bir parti değil. Ama ne yazık ki bizde var birileri, Don Kişot olup da yel değirmeniyle savaşmaya kalkıyor. Ama yel değirmeninin bir canavar olmadığının farkında değil. Yani o tür insanlar burada bir egemenlik kurmaya çalışıyor ve onlar da harekete geçti."