BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP Başbakan'a okul sütünü sordu

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, okullarda dağıtılacak okul sütü konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a soru önergesi verdi.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı, okulların açılmasına sayılı günler kala ilgili bakanlıklarla, okullarda ücretsiz süt dağıtımı projesini bu yıl da devam ettirmek için çalışma başlattı.

CHP Bursa Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi İlhan Demiröz, geçen yıl yaşanan süt zehirlenmelerini anımsatarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sorunların ortadan kaldırılması için ne tür çalışmalar yapıldığını sordu.

İlhan Demiröz, önergesinde Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından 2 Mayıs 2012 tarihinde Okul Sütü Akıl Küpü Projesi'nin başlatıldığını, 7 milyon 200 bin öğrenciye haftanın 5 günü süt dağıtıldığını anımsattı. Okullar kapanana kadar 25 gün boyunca süt dağıtımı yapıldığını aktaran Demiröz, yeterli altyapı oluşturulmadan ve ciddi çalışmalar yapılmadan gerçekleşen süt dağıtımı nedeniyle ülke genelinde birçok ilde bozuk süt iddialarıyla çok sayıda öğrencinin hastaneye kaldırılmasına dikkat çekti.

Demiröz, Başbakan Erdoğan'a, "Özünde doğru bir uygulama olan okullarda süt dağıtımı projesinin geçmiş uygulamalardaki olumsuzlukları giderilerek, 2012-2013 eğitim öğretim yılında kesintisiz olarak uygulanmasına yönelik bir planlamanız var mıdır? Varsa nelerdir?" diye sordu.

4+4+4 eğitim sistemi nedeniyle eğitim yaşının 66-72 aya kadar düşürüldüğünü kaydeden Demiröz, "Bu yaşlardaki çocuklarımızın sağlıklı gelişmesi, ihtiyacı olan proteini alması ve geleceğin sağlıklı nesillerinin yetiştirilebilmesi için sütün yanı sıra başka gıda dağıtımı projesi uygulamalarınız olacak mıdır?" sorusunu yöneltti.