BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

CHP 41 yıl sonra iki şehirden milletvekili çıkardı

Seçimde oyları en fazla düşen parti olan CHP, 41 yıl aradan sonra Kütahya ve Nevşehir'den milletvekili çıkarmayı başardı.

Abone ol

TÜRKİYE seçimini yaptı. Millet İttifakı'nın lider partisi CHP seçimlerde hem cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği olarak yenilgiyle çıktı. Ancak CHP 41 yıl sonra Kütahya ve Nevşehir'den milletvekili çıkarmayı başardı. Kütahya'dan Ali Fazıl Kasap, Nevşehir'den ise Faruk Sarıaslan milletvekili olarak Meclis'e girdi.

AK Parti adayı Ceyda Çetin Erenler Kütahya'nın ilk kadın milletvekili seçildi.

KÜTAHYA'NIN İLKLERİ... AK Parti 3'üncü sıra adayı makine mühendisi Ceyda Çetin Erenler Kütahya'nın ilk kadın milletvekili seçildi. CHP'nin 1'inci sıra adayı çocuk hastalıkları uzmanı Dr. Ali Fazıl Kasap ise partisine 41 yıl sonra Kütahya'dan milletvekilliğini kazandırdı.1995 yılından buyana Kütahya'da çocuk doktoru olarak görev yapan Kasap, evli 2 çocuk babası. Kasap'tan 41 yıl önce 1977 yılında CHP'den Nizamettin Çoban milletvekili olmuştu.

Dr. Ali Fazıl Kasap 1995 yılından bu yana çocuk doktoru olarak Kütahya'da görev yapıyordu.

NEVŞEHİR'DEN 41 YIL SONRA... Millet İttifakı’nın Nevşehir’de aldığı yüzde 26,87’lik oy oranından yüzde 16,44’ünü alan CHP’nin ilk sıra adayı Faruk Sarıaslan, 41 yıl aradan sonra CHP’nin Nevşehir’den Meclis’e gönderdiği isim oldu. CHP’nin Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan’dan önce sosyal- demokrat görüşe sahip son Nevşehir Milletvekili, 31 yıl önce Halkçı Parti’den Cemal Seymen olmuştu. CHP ise tam 41 yıl önce Yaşar Kemal Yüksekli’yi Nevşehir Milletvekili olarak Meclis’e göndermişti.