BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

Cheneye suikast girişimi

Taliban Afganistan'ı ziyarete giden ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney'e suikast girişimi düzenleyerek gözdağı verdi.

Abone ol

Afganistan'da, ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney'nin bulunduğu bir üssün dışında meydana gelen ve yaklaşık 20 kişinin öldüğü intihar saldırısını Taliban üstlendi.

Taliban sözcüsü Kari Yusuf Ahmedi, saldırının hedefinin Cheney olduğunu, intihar saldırısının Logar vilayetinden Molla Abdurrahim tarafından düzenlendiğini söyledi. Ahmedi, Associated Press ajansına telefonla yaptığı açıklamada, "Cheney'nin üste olacağını biliyorduk" dedi. Ahmedi, saldırganın Cheney'ye ulaşmaya çalıştığını sözlerine ekledi.

ABD'nin Afganistan'daki ana üssü Bagram'ın dışında ilk güvenlik kapısı yakınında bu sabah düzenlenen intihar saldırısında ölenlerin sayısıyla ilgili çeşitli bilgiler veriliyor. Yerel yetkililer, can kaybının 18 ile 20 arasında olduğunu belirtiyor.

Bu arada Amerikan ordusundan yapılan açıklamada, intihar saldırısında 1 Amerikan askerinin de öldüğü bildirildi. Yaralılar arasında da yabancı askerler olduğu belirtiliyor.

Amerikalı askeri sözcü Binbaşı William Mitchell, patlamanın hedefinin Cheney olarak görülmediğini, olay esnasında Cheney'nin patlama alanından uzakta ve güvende olduğunu açıklamıştı.

Patlamadan yaklaşık 1,5 saat sonra üsten ayrıldığı belirtilen Cheney'nin, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai ile dün hava muhalefeti nedeniyle ertelenen görüşmesini yapması bekleniyor.