BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  SPOR

Chelsea finali çok istiyor

Avrupa'nın iki büyük takımı iki gün içinde belli oluyor. CAnfield Road'a helsea Anfield Road'tan çıkabilecek mi?

Abone ol

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yarı final rövanş maçlarından Liverpool FC-FC Chelsea maçı bugün, AC Milan-Manchester United karşılaşması ise yarın oynanacak. Yarı final ilk maçında Stamford Bridge'de Liverpool'u 1-0 yenerek rövanş için az da olsa avantaj yakalayan son 2 yılın İngiltere Premier Ligi şampiyonu FC Chelsea, bu akşam Anfield Road'a konuk olacak.

İngiltere'de son iki sezondur başarı yakalayan ancak Avrupa'da bir türlü istediği neticeleri alamayan Chelsea, bu şanssızlığını kırmak ve finale adını yazdırmak istiyor. FC Liverpool ise 2005 yılında yakaladığı başarıyı tekrarlayarak kupayı müzesine götürmek amacında. Rövanş karşılaşması öncesi Michael Ballack, John Terry ve Ricardo Carvalho gibi yıldız oyuncularının sakatlıkları Chelsea'nin Portekizli teknik direktörü Jose Mourinho'yu düşündürüyor.

Ev sahibi takım ise Anfield'e gelecek 45 binden fazla taraftarına çok güveniyor. İki İngiliz takımın karşılaşması bu akşam saat 21.45'te başlayacak. Şampiyonlar Ligi'nde diğer yarı final rövanş karşılaşmasında ise Manchester United, 3-2'lik galibiyetin rövanşı için İtalya'nın Milano kentine gidiyor. Wayne Rooney'in attığı son dakika golüyle ilk maçı 3-2 kazanan ''kırmızı şeytanlar'', AC Milan önünde final vizesi arayacak.

2005 yılında İstanbul'daki final maçında Liverpool'un rakibi olan AC Milan ise sahasında galibiyet alarak Atina'ya gitmeyi amaçlıyor. Tecrübeli futbolcularıyla dikkat çeken İtalyan temsilcisi ile Rooney ve çok formda olan Cristiano Ronaldo gibi genç yıldızları kadrosunda barındıran Manchester United maçı, gençlik veya tecrübenin kazanacağı bir yarı final olacak. AC Milan-Manchester United karşılaşması ise yarın yine saat 21.45'te başlayacak. Ligde final karşılaşması ise 23 Mayıs Çarşamba günü Yunanistan'ın başkenti Atina'da bulunan Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.