BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,56
ALTIN 2.493,30
HABER /  GÜNCEL

Cerablus Operasyonu YPG'den küstah açıklama!

Cerablu Operasyonu hakkında son açıklama YPG'den geldi. Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olarak kabul edilen PYD'nin silahlı kolu YPG, Fırat Kalkanı Operasyonu'na tepki gösterdi.

Abone ol

YPG'nin sözcüsü Redur Xelil, Türkiye'nin Suriye'ye askeri müdahalesinin Suriye'nin içişlerine yönelik açıkça saldırgan bir tutum olduğunu iddia etti.

Xelil, bu gelişmenin İran, Suriye ve Türkiye hükümetleri arasında yapılan bir anlaşmanın sonucu olduğunu belirtti.

DIŞİŞLERİ BAKANI YPG'Yİ UYARDI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, YPG'nin tekrar Fırat Nehri'nin doğusuna çekilmesi gerektiği uyarısını yaparken, Xelil bunun kararını Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDF) vereceğini söyledi.

Türkiye, içinde Arap savaşçıların da bulunduğu ancak çoğunluğunu YPG militanların oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin Kuzey Suriye'de IŞİD'in elinden toprak almasını kabul etmeyeceğini söyledi.



"SAVAŞ İLANI"

Bölgenin bir başka önde gelen Kürt siyasetçisi Aldar Xelil ise operasyona katılan rejim muhalifi silahlı grupları Türkiye'nin Suriye'yi işgaline yardım etmek ve Türkiye'nin çıkarları için çalışmakla suçladı.

Türkiye'nin müdahalesini, Kürtlerin 2011 yılından bu yana kuzey Suriye'de kurdukları özerk yönetime karşı bir "savaş ilanı" olarak tanımlayan Aldar Xelil, "(Bu girişime verilecek) cevabın şekli ve yönteminin tartışılması gerekecek. Fakat ilke olarak bu işgali kabul etmiyoruz" dedi.