BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Cemin gölgesi o evlere de düştü

Garipoğlu'nun cinayeti işlediği villanın kirası ödenmeyince, ev sahibi tahliye davası açtı. Cinayet sonrası saklandığı Beylikdüzü'ndeki eve ise yeni kiracı aranıyor.

Abone ol

Cem Garipoğlu'nun, Münevver Karabulut'u hunharca öldürdüğü villa ile cinayetten sonra gittiği ev "kötü şöhret" kurbanı... Garipoğlu Ailesi, TMSF'nin temmuz ayında şirketlerine el koymasının ardından, İstanbul Bahçeşehir'deki vahşet evinin kirasını ödemeyi kesti. Ev sahibi de tahliye davası açtı. Ayrıca evinin "vahşet evi" olarak anılması nedeniyle uğradığı maddi ve manevi zarar için tazminat davası açacak. Garipoğlu'nun cinayetten sonra gidip 1.5 saat kaldığı eve de yeni kiracı aranıyor.

"TMSF'DEN AL" DİYORLAR

Garipoğlu Ailesi, 2 Mart 2009'da işlenen cinayetin ardından Bahçeşehir'deki villanın 3 bin TL'lik kirasını ödemeyi sürdürdü. Ancak TMSF'nin temmuzda şirketlerine el koymasından sonra ev sahibine tek kuruş ödemedi. Bahçeşehir Şelale Evleri'ndeki villasının 750 TL'lik aidatının da verilmediğini öğrenen ev sahibi Zeki Yangın da tahliye davası açtı. Yangın, "Evimi lanetli eve döndürdüler. Mehmet Nida Garipoğlu'nun eşi Tülay Garipoğlu'nun kardeşi Pınar evle ilgili her şeyle ilgileniyordu. Ancak şimdi 'Git kirayı TMSF'den al' diyor. Sürdükleri leke yüzünden de maddi ve manevi zarara uğradım. Tazminat davası açacağım" diye isyan ediyor.

İMZA TOPLAYIP ÇIKARTTILAR

Cem Garipoğlu'nun cinayetten sonra gittiği ilk ev olan Beylikdüzü Profesörler Sitesi'ndeki daire de benzer bir akıbete uğradı. Site sakinleri, imza kampanyası başlatarak Garipoğlu Şirketler Grubu Satınalma Müdürü Mehmet Karakayalı ile Burgaz Rakı çalışanı Habib Kurt'u daireden tahliye ettirdi. Ev sahibi de apartmanın imajını temize çıkarmak için evi yeniden kiralama kararı aldı. 145 metrekarelik, 3+1 daireye 900 TL kira istendi. İsmini vermek istemeyen bir site sakini de "Cem ismimizi kirletti. Profesörler Sitesi deyince, 'Cem'in saklandığı ev mi?' diyorlar. İmza kampanyası başlattık. Sonuç olarak Mehmet Karakayalı evi boşalttı" diyor.