BIST 10.899
DOLAR 32,22
EURO 34,98
ALTIN 2.448,13
HABER /  GÜNCEL

Cemil Meriç hizmete gerdi

Ümraniye Belediyesi, Cemil Meriç Gençlik Kültür ve Eğitim Merkezi'ni hizmete açtı.

Abone ol

‘14 Mahalleye 15 Kültür Merkezi’ projesi kapsamında Ümraniye’ye 9 kültür merkezi kazandıran Ümraniye Belediyesi, 10. kültür merkezi olan Cemil Meriç Gençlik Kültür ve Eğitim Merkezi’ni düzenlediği büyük bir törenle hizmete açtı.

Ümraniye Belediyesi, ‘14 Mahalleye 15 Kültür Merkezi’ sloganıyla başlattığı kültür seferberliğinde önemli bir adım daha attı. Proje kapsamında 9 kültür merkezini Ümraniyelilere kazandıran belediye, yapımı tamamlanan 10. kültür merkezini de düzenlediği büyük bir törenle hizmete açtı. Ünlü mütefekkir Cemil Meriç’in adını taşıyan ‘Cemil Meriç Gençlik, Kültür ve Eğitim Merkezi’nin açılış tarihi Meriç’in vefatının 20. yıldönümüne denk getirildi. Kültür merkezinin açılışı dolayısıyla düzenlenen törene Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra Ümraniye Kaymakamı M. Ali Yıldırım, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Poyraz, Cemil Meriç’in kızı Prof. Dr. Ümit Meriç, oğlu Mahmut Ali Meriç, ANT Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Okay, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin, İlçe Emniyet Müdürü Necmettin Pek, sivil toplum kuruluşları yetkilileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ÜMİT MERİÇ: ‘CEMİL MERİÇ BU HİZMETLERLE EBEDİYYEN YAŞAYACAK’

Törende söz alan Cemil Meriç’in kızı Prof. Dr. Ümit Meriç, babasının adını böyle önemli hizmetlerde görmenin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Ailece Ümraniye’de yaşadıklarını ve babasının Ümraniye’yi çok sevdiğini söyleyen Prof. Dr. Ümit Meriç, sözlerine şöyle devam etti: ‘Sevgili babam Cemil Meriç ömrünü ilim, irfan ve memleketine hizmete adayan bir fikir işçisiydi. Gözleri görmeyen bir adamın azimle, aşkla nelerin üstesinden gelebileceğini gösteren en önemli örneklerden biriydi. Babamın isminin böylesi donanımlı ve anlamlı bir kültür merkezine verilmesi bizleri gururlandırdı ve duygulandırdı. Soyadı ‘Ölemez’ olan bir seveni, babamın adını çocuğuna vermişti. Böylece ‘Cemil Meriç Ölemez’ olmuştu ismi. Bugün açılışı gerçekleştirilen bu tür hizmetlerle Cemil Meriç adı hiç ölmeyecek.’

BAŞKAN CAN: ‘BÜYÜK DEĞERLERİMİZİN İSİMLERİNİ YAŞATIYORUZ’

Daha sonra söz alan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, belediye olarak büyük bir hizmet aşkı ve çabası içinde olduklarını söyledi. Başkan Can, konuşmasına şöyle devam etti: ‘Ümraniye’nin köşe bucağından başlayarak hizmetlerimizi bugüne kadar devam ettirdik. Hayal bile edilemeyecek şeyleri gerçeğe dönüştürdük. Bütçemizi yüzde 300 büyüttük. 15 kültür merkezi yapacağız dedik, bazı çevreler inanamadılar.3 yılda 10 kültür merkezi açtık. 30 bilgi evi açacağız dedik, inanamadılar. 3 yılda 12 bilgi evi açtık. Çeşitli belediyecilik hizmetlerinde onlarca yılda yapılamayan hizmetler yaptık. Birçok alanda ülke rekoru kırdık. Cemil Meriç ardından onurlu bir isim ve soy isim bıraktı. Ülkemizin yetiştirdiği büyük münevverlerden biriydi. Eserleri ve fikirleriyle ülkemiz kültür mirasının kilometre taşlarındandı. Belediye olarak böylesi önemli bir fikir adamının adını yaşatmak bizler için gurur verici bir şey.’

Konuşmaların ardından kültür merkezinin açılışı gerçekleştirildi. Açılış kurdelesini Ümraniye Kaymakamı M. Ali Yıldırım, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Cemil Meriç’in kızı Prof. Dr. Ümit Meriç ve oğlu Mahmut Ali Meriç birlikte kesti. Açılışı yapan davetliler daha sonra birlikte kültür merkezini gezdiler.

4 kattan oluşan Cemil Meriç Gençlik Kültür ve Eğitim Merkezi’nde bilgi evi, Meslek Kursları, spor salonu, 250 kişilik konferans salonu ve büyük bir sergi salonu bulunuyor.