BIST 10.471
DOLAR 32,73
EURO 35,04
ALTIN 2.440,17
HABER /  GÜNCEL

Cemil Bayık'tan 15 Ağustos tehdidi

Bayık, 15 Ağustos için yaptığı övgü konuşmasında süreç için tehdit dolu ifadeler kullandı.

Abone ol

İNTERNET HABER - KCK Eşbaşkanı Cemil Bayık çözüm sürecine yönelik yaptığı açıklamalarda hükümetten adım beklediklerini belirtti.

PKK'nın terör eylemlerini başlattığı 15 Ağustos için yaptığı kutlama açıklamasında Bayık, hükümetin süreç için gereken adımları atmadığını iddia etti.

Bayık, “Çok önemli, çok tarihi ve çok kritik bir süreçte bu bayramı kutluyoruz. 15 Ağustos ruhuyla yaklaşır ve sorumluluklarımızı zamanında yerine getirirsek tarihi bir sonuç alırız” dedi.  Bayık, “12 Eylül faşizmi orada yenilmiştir. PKK direnişçiliği, zorluklar ve koşullar ne olursa olsun mücadele edildiği taktirde sonuç alınacağını herkese göstermiştir” sözlerini sarf etti.

“Türk devleti ve AKP hükümetinin sorunu çözme yaklaşımı yoktur” diyen Bayık, Ortadoğu’daki gelişmelerin Kürt halkının lehine geliştiğini ve Türkiye’nin bundan korktuğunu, bunu engelleme ve PKK öncülüğünde Kürtlerin statü kazanmasının önünü almaya çalıştığını iddia etti.

Cemil Bayık, 1 Eylül’e kadar somut adımlar atılmaz ve önerilen komisyonlar kurulmazsa sürecin tıkanacağını ve mücadelenin çok daha farklı yol ve yöntemlerle yükseltileceğini, bunun sorumlusunun da AKP hükümeti olacağını kaydetti.