BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.431,41
HABER /  EKONOMİ

Cemaate yeni bir soruşturma şoku!

Fethullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen Akın İpek'e Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından soruşturma başlatılacak!

Abone ol

Fethullah Gülen için "Gerekirse tüm mal varlığımı veririm" diyen Akın İpek hakkında soruşturma başlatılacağı iddia edildi. Sabah si'nin haberine göre, Akın İpekl'le ilgili daha önce yapılan haberler Başbakanlık Teftüş Kurulu tarafından ciddiye alınarak soruşturma hazırlığına başlandı.

Sabah daha önce Akın İpek'le ilgili "halkın parasıyla borsada manipülasyon" yaptığını ortaya koyan 2 raporun hasır altı edildiğini iddia etmişti. Haberin ardından Başbakanlık Teftiş Kurulu, delilleri ciddi bularak soruşturma başlatılmasına karar verdi. Bu kapsamda müfettişler kurumda incelemeye başlayacak.

Sermaye Piyasaları Kurulu (SPK) bir ihbar üzerine işadamı Akın İpek ailesinin Koza Davetiye hisselerine ilişkin inceleme başlatmış ve 2 rapor hazırlanmıştı. Koza Davetiye'nin 2003'te gerçekleşen halka arzının ardından halka arz gelirleri ile açıkça manipülasyon yaptığı iddia edilen raporlarda, Akın İpek aleyhine 2 yıla kadar hapis ve ağır para cezası öngören "emniyeti suiistimal" ve "güveni kötüye kullanmak" suçlamaları ile Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulması istenmişti. 

HAPİS YERİNE UYARI

Akın İpek'e hapis cezası isteyen raporlar ise SPK'ya 16.08.2007 tarihinde teslim edilmiş ancak İpek uyarı almıştı.