BIST 10.177
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.406,29
HABER /  MEDYA

Cemaat Çağlayan Adliyesi'ne döküldü

Cemaat medyasına kapsamlı operasyon yapılacağı iddiası sonrası cemaat, cuma namazı sonrası Çağlayan Adliyesi önünde toplandı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- 

Twitter fenomeni Fuat Avni'nin medyada kapsamlı operasyon yapılacağı iddiası cemaatin tansiyonunu yükseltti. Gerçekleşmeyen operasyon için Cemaat sokağa indi.

150'si gazeteci 400 kişiye operasyon yapılacağı söylentisine tepki gösteren yüzlerce kişi Cuma namazı sonrası Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önünde toplandı. Adliye önünde toplanan kalabalık attıkları sloganlarla hükümeti ve operasyon iddialarına tepki gösterdi.

"HİZMET BURADA HIRSIZ NEREDE"

Cemaatin kanalı Samanyolu televizyonu tarafından canlı olarak yayınlanan Adliye önündeki protestoda hükümete yönelik sloganlar atıldı. Bunlardan en sık tekrarlanan ise 'Hizmet burada hırsız nerede?' oldu. Samanyolu televizyonu ise 'olmayan' operasyona isim buldu ve ''Nefret operasyonu' kj'sini bastı.

DUMANLI'YA ALKIŞLAR ARASINDA ADLİYEYE GİRDİ

Saat 14.00 sıralarında adileye gelen Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, yoğun kalabalık arasında "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları altında adliye binasına giriş yaptı. Savcılara, 'haklarında bir soruşturma olup olmadığını' soracak olan Dumanlı, çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu:

DUMANLI: ZAMAN'A EL KOYACAK ELİ KADER KIRAR

"Temel hak ve özgürlükler konusunda öncü gazete olarak hiçbir baskı rejimine boyun eğmeyeceğimizi beyan ettik. Görüldüğü üzere büyük bir şımarıklık, azgınlık içinde olan bazı havuz diye yad edilen havuz bile onlar için derindir tahrik ediyor. Onlardan bir tanesi çapsız desem çapa hareket olur. Zaman'a el konulacak diyor. Zaman'a el koyacak eli kader kırar, vicdan kırar, halk kırar. Birileri birkaç dişi çıktı diye kendisini vampir zannedebilir.

dumanli.20141212144813.jpg

BAŞSAVCI DOSYADAN HABERİM YOK DİYOR

Hakimlere savcılara bizim hakkımızda soruşturma varmı dır diye soracağız dedik. Baysavcı Hadi bey ile avukatlarımız biraya geldiler. Hadi Bey'in bize söylediği, "Benim böyle bir dosyadan haberim yok" tabi Başsavcının haberi olmadan birileri de bir şey çeviriyor mu bilemiyorum. Evetse sorunun cevabı bunu UYAP'ta da görmek istiyoruz. Bu yasal hakkımız dedik. Yoksa bu hazırlık nedir? Yüzlerce polis operasyon için bekletilmektedir. Algı operasyonu mu hukuki operasyon mu bilmek istiyoruz dilekçemizi verdik.

GENERALLERİN BİLE AKLINDAN GEÇMEDİ

Sayın Bülent Arınç Bey’in açıklamalarında iki şey gördüm. Birincisi ‘çok vahim’ diyor. Eğer bu iddia aynen doğruysa gerçekten vahim. Neden doğru. Sadece bahsi geçen gazeteciler insanlar için değil Türkiye için vahim. Generallerin bile aklından geçmediği 5 gazete, 10 televizyona el koyalım cinnet diyeceğim çılgınlık tımarhanelik baskı kimsenin aklından geçmedi. Herkes yazmaya devam etti.

BİR ADIM ÖTESİ PARLAMENTOYA EL KOYMAKTIR

Bir gecede 150 gazeteciyi toplayalım ardından Sözcü, Doğan Grubunu dâhil edelim böyle bir şey olmadı. Bu ülkede 60-70'e el koydunuz. Bir adım ötesi parlamentoya el koymaktır. Bazılar cemaat-AKP savaşı diyenleri esefle kınıyorum. Sayın Arınç yılların politikacısı hemen anlamıştır ki bu Türkiye'ye büyük zarar verecek vahim bir olaydır. Siyaseti insanların üzerinde sopa kırmak zannedenler Türkiye'nin nasıl zarar göreceğini anlamadılar. Onu da bu halk söylüyor biz söylüyoruz."

MÜMTAZER TÜRKÖNE: ÖLÜMÜZÜ ÇİĞNERLER

Dumanlı'nın ardından söz alan Zaman yazarı Mümtazer Türköne, iktidarı çok sert sözlerle eleştirdi:

"Medyaya yönelik harami düzeninden gelen Allah'ın her günü hırsızlık yaptınız diyenlere taarruz var. Medya tek başına bir güç değil. İnsanca yaşamayı savunan en son savunma hattıdır. Bu savunma hattını ortadan kaldırmak istiyorlar. Saldırılar karşısında ne satacak ne de korkacak bir kalemiz yok. Kalemlerimiz satılık değil. Ölümüzü çiğnerler gerekirse. Hırsızlıkla yolsuzlukla düzen tutturmaya çalışanlara teslim etmeyiz. Bizler buradayız. Varsa gelsinler sorsunlar. Sabrımız tükettik ama özgür basın ayakta. Son savunma hattı burada. Yağmurda buradasınız demek hırsıza teslim olacak ülke değil. "

cemaat-protesto.jpg


Gazeteciler ve Yazar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil adliye önünde Samanyolu Haber'e açıklama yaptı:

"Hakikatler geçici olarak söndürülse de ebedi olarak susturulamaz. Bana dokunmayn yılan 1 yıl yaşamın dediğiniz gün aslında yangının bir gün sizin evinizi saracağından endişe etmeyin. Bugün mücadele demokrasinin mücadelesidir. Zalime karşı mazlumun mücadelesidir. İster liberal ister sol eğilimli iserse muhafakan insanlar kendi bahçelelerinin meselesi olarak görmeyebilr. Mesele bütün bir ülkenin sathına yayılmış bir mücadeledir. "

400 KİŞİYE OPERASYON YAPILACAĞI İDDİASI

cemaat-adliye-önü-protesto.jpg

Sosyal medyada, aralarında Cemaat'in yayın organları Zaman, Bugün ve STV çalışanlarının da bulunduğu 150'si gazeteci 400 kişiye operasyon yapılacağı söylentisi ortalığı karıştırmıştı. İktidara karşı ağır söylemleriyle bilinen Taraf yazarı Emre Uslu, twitter hesabından dün akşam cuma çıkışı Çağlayan Adliyesi'ne yürüyeceğini duyurmuştu.

EKREM DUMANLI REST ÇEKTİ...

USLU'NUN TWEETLERİ

screen-shot-2014-12-12-at-10.10.11-am.png

OPERASYON NÖBETİNE KİMLER KATILDI?