BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.426,50
GÜNCEL

Cem Uzan'dan bomba açıklamalar! Erdoğan...

Fransa'da 'sığınmacı' olan eski Genç Parti lideri Cem Uzan, şimdiki aklı olsa 2002 yılında Genç Parti'yi kurmak yerine başka partilerden aday olacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan için de 'Tayyip Erdoğan Türkiye'ye büyük eserler katmıştır. Bunları hiçbirimiz inkar edemeyiz, etmemeliyiz' dedi.

HAKKINDAKİ davalar nedeniyle Türkiye'den kaçarak Fransa'ya iltica eden ve geçtiğimiz günlerde Genç Parti'ye geri dönen Cem Uzan'dan flaş açıklamalar geldi. "Tayyip Erdoğan Türkiye'ye büyük eserler katmıştır. Bunları hiçbirimiz inkar edemeyiz, etmemeliyiz" diyen Cem Uzan, 2002 seçimleri sürecinde yaşanan pazarlıkları da ifşa etti.

ÇİLLER'İ CUMHURBAŞKANI YAPMAK İSTEDİM... Fransa'dan sığınma hakkı alan ve Paris'te yaşayan Cem Uzan, siyasete önce 1999'da Doğru Yol Partisi'nden (DYP) girip dışişleri bakanı olmak ve Tansu Çiller'i cumhurbaşkanı yapmak istediğini, bu talebinin reddedildiğini söyledi. Tansu Çiller'i reddetmeye ikna eden kişinin de o gün Çiller'in yanında olan şimdinin MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan olduğunu anlatan Cem Uzan, 2002 yılında da kendi partisini kurduğunu söyledi.

BUGÜN OLSA BAŞKA PARTİDEN ADAY OLURDUM... Genç Parti lideri olarak seçimlere girdiği 2002'ye dönme imkanı olsa başka partilerden aday olacağını anlatan Cem Uzan, o dönemde kendisine AK Parti, MHP ve DYP'den 'seçime birlikte girme' teklifi geldiğini iddia etti. Uzan, seçime MHP veya DYP ile girmesi durumunda AK Parti'nin ana muhalefet partisi olarak kalacağını öne sürdü.

BİRİLERİNİN DOSTLUĞUNU KAZANAYIM Kİ... Uzan, Türkiye'yi bir değişimin beklediğini, bu değişimde rol sahibi olmak istediğini söyledi ve ekledi: "Birilerinin dostluğunu kazanayım ki eskiden olduğu gibi birlikte hareket edelim."

Sitene Ekle
Etiketler