BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.434,41
HABER /  GÜNCEL

Cem Uzan dönmek için Ankara ile anlaşmak istiyor

CEAŞ ve Kepek elektrik dağıtım şirketlerine ait 2,1 milyar dolar değerindeki hisselerini geri alma davasının kazanan Cem Uzan, Türkiye'ye dönmek istediğini açıkladı. Uzan, dönüş için de bazı garantiler istedi.

Abone ol

Cem Uzan, Türkiye'ye geri dönüş ile ilgili TMSF ile anlaşmak istediğini açıkladı. CEAŞ ve Kepek elektrik dağıtım şirketlerine ait 2,1 milyar dolar değerindeki hisselerini geri alma davasının kazanan Uzan, avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada bu konuda TMSF ile anlaşmak istediğini ve yeniden Türkiye'ye yatırım yapmak istediğini duyurdu.

Avukatı Matthias Pujos, aracılığıyla Euronews'in sorularını cevaplayan Uzan, 2013'te Türkiye'de aldığı cezanın uluslararası hukuka aykırı olduğunu savundu. Uzan'a göre kararı veren mahkeme heyetine Türkiye'de başkanlık yapan yargıç, aynı davanın iddianamesini hazırlayan savcının eşiydi.

İşte Uzan'ın avukatı aracılığıyla yaptığı o açıklamadan bazı satır başları;

"TMSF, Ağustos 2017'de Cem Uzan'ın mal varlığına el koydu. Bu tarihten beri müvekkilim malından yararlanma hakkından mahrum edildi.

Paris’te TMSF adına görev yapan Fransız yetkililer, müvekkilimin Paris'teki evine baskın yaparak kasalarını zorla açtı ve kendisine ait ÇEAŞ ve Kepez Elektrik hisselerine el koydu Fransız yargısı da, iki kez bu operasyonların yasa dışı olduğuna hükmetti.

"CEM UZAN MASAYA OTURMAYA HAZIR"

Açıkçası, müvekkilim TMSF ile bu konuda anlaşmak istiyor. Cem Uzan, Türk devletiyle yapıcı görüşmeler yapmak için masaya oturmaya hazır olduğunu ifade etti. Fakat bunun için TMSF'nin de, herkesin çıkarına olacak bu çözümü kabul etmesi gerekiyor.

TÜRKİYE'YE DÖNÜŞ İÇİN GARANTİ İSTEDİ

Cem Uzan, Türk devleti ile anlaşması ve kendisine bazı garantilerin verilmesi şartıyla, Türkiye'de zaman geçirmek için geri dönebileceğini söylüyor.

Müvekkilimin politik faaliyetleri Fransa'ya sığınmasına sebep oldu. Ancak Cem Uzan, Türk devleti ile anlaştığı taktirde, tabii ki en kısa zamanda kendi ülkesinde yeniden hizmet etmek için hazır olacaktır.

TÜRKİYE'YE YATIRIM YAPACAK

Ayrıca kendisi, 10 yıldır kaldığı Fransa'da olduğu gibi, kesin bir dille Türkiye’de de tekrar yatırım yapmaya hazır olduğunu ifade etti.

Cem Uzan, henüz hangi sektöre yatırım yapacağını kararlaştırmadı. Birçok seçeneği var, hiçbirini dışlamıyor. Siyasi faaliyetleri konusundaysa ne yazık ki daha fazla bir şey söyleyemem."