BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 35,00
ALTIN 2.447,47
HABER /  GÜNCEL

Çelikten milliyetçilik tanımı

Milli Eğitim Bakanı Çelik, 'esas milliyetçilik budur' diye başladığı konuşmasında öyle bir milliyetçilik tanımı yaptı ki...

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, karne dağıtım töreni, okul açılışı ve değerlendirme toplantısı için geldiği Çorum'da ders nitelikte açıklamalar yaptı.

Bakan Çelik ''insanların, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmakla iftihar eder hale getirilmesi gerektiğini'' kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Öyle bir ortam oluşturacaksınız ki insanlar dini inancına, etnik yapısına ve yaşadığı bölgeye bakmaksızın bu ülkenin vatandaşı olmakla iftihar edecek. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmakla insanımızı iftihar eder hale getirdiğimiz zaman, 73 milyonun hepsini bu topraklara bağlamışız demektir. Esas milliyetçilik Türk insanının refahını ve mutluluğunu artırmaktır. Yoksa nutuk atmak çok ucuzdur.''

AB'YE ÜYE HİÇBİR ÜLKE BAĞIMSIZLIĞINI YİTİRMEDİ

Avrupa Birliği sürecinde yaşanan gelişmeleri eleştirenlere tepki gösteren Çelik, AB'ye üye olan hiçbir ülkenin bağımsızlığını ve kimliğini yitirmediğini kaydetti. Çelik, Fransız Parlementosunun sözde Ermeni soykırımı ile ilgili yasa tasarısı hazırladığında bir kişinin yanına gelerek, ''Sayın Bakan, okullarda Fransızca'yı yasaklamayı düşünmüyor musunuz?'' dediğini ifade ederek, şöyle konuştu:


''Hayır. Daha da güçlendirmeyi düşünüyorum diye karşılık verdim. Fransa'daki kamuoyunu kendi lehime çevirmem için çok iyi Fransızca bilenlere ihtiyacım var. Sen o adamı düşman ilan etsen de onun konuştuğu dili bilmek zorundasın. Türkiye'de kaç tane Ermenice bilen var? İşte politika budur.