BIST 9.516
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.491,59
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Celal Köse aslen nereli eşi ve çocukları kimdir-biyografisi

Siyaset ile uzun yıllardır ilgilenen başarılı isimlerden biri olan Celal Köse aslen Yozgatlı ve 1972 doğumlu. Kamu Yönetimi bölümünden mezun olan Celal Köse, siyasi hayatına ilk olarak Refah Partisi Gençlik Kollarında başladı. Celal Köse evli ve 2 tane çocuğu vardır.

Abone ol

Sevilen siyasi simalardan biri olan Celal Köse, 1972 doğumlu ve aslen Yozgatlı. İş hayatımda inşaat, akaryakıt, gıda ve madencilik gibi çeşitli alanlarda faaliyetim olan Celal Köse, siyasi hayatına ilk olarak Refah Partisi Gençlik Kollarında başladı. Celal Köse evli ve 2 tane çocuğu vardır. 

CELAL KÖSE KİMDİR:  Celal Köse özgeçmişini şu sözlerle kendi ağzından şöyle anlattı...

1972 yılında Yozgat’ta doğdum. İlk, Orta ve Lise tahsilimi Yozgat’ta tamamladım. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldum. Yüksek Lisans eğitimimi Karadeniz Teknik Üniversitesi Kamu Yönetimi anabilim dalı Kamu Yönetimi bölümünden siyasi partiler kanununa göre seçme seçilme esasları, parti içi demokrasi ve liderler sultası başlıklı Yüksek Lisans tezimi vererek mezun oldum.

İş hayatımda inşaat, akaryakıt, gıda ve madencilik gibi çeşitli alanlarda faaliyetim oldu. Ana faaliyetimiz 1984’ten beri aile büyüğümüzün de faaliyeti olan inşaat (yap-sat) müteahhitlik hizmetleridir. Siyasi hayatıma ilk olarak Refah Partisi Gençlik Kollarında başladım.

AK Partimizin kuruluşunda kurucu İl Başkan Yardımcısı olarak görev aldım, Şubat 2002’de Genel Merkezimiz tarafından Yozgat Merkez İlçe Teşkilatını kurmak üzere Kurucu Merkez İlçe Başkanı olarak görevlendirildim. 2007 Yılında kendi isteğim ile görevimden ayrıldım. 23 Ağustos 2017 tarihinde ise Genel Başkanımız tarafından Cumhurbaşkanı iken Genel Başkan olduktan sonra ilk İl Başkanlığı atamasıyla Ak Parti Yozgat İl Başkanlığına atandım. Halen Yozgat İl Başkanlığı görevini yürütmekteyim. Evli ve 2 çocuk babasıyım.