BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Çatı’ya destek veren partisinden istifa etti

Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Afyonkarahisar’da Demokrat Partili (DP) Beyyazı Belde Belediye Başkanı Asım Altıntaş, partisinin ...

Abone ol

Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Afyonkarahisar’da Demokrat Partili (DP) Beyyazı Belde Belediye Başkanı Asım Altıntaş, partisinin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ‘Çatı Aday’ Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleme kararı almasından dolayı, partisinden istifa ettiğini açıkladı.
30 Mart 2014 yerel seçimlerinde DP’den Belediye Başkanı seçilen Beyyazı Belediye Başkanı Asım Altıntaş, partisinin çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’nu desteklediği için DP’den istifa ettiğini düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu. Beyyazı Belediyesi’nde düzenlenen basın toplantısına Büyükkalecik Belediye Başkanı Mustafa Çıngırak, Akharım Belediye Başkanı Eşref Ünsal’ın yanı sıra Beyyazı DP Belde Başkanı Seydi Altıntaş ve parti teşkilatı ile Beyyazı belediye meclis üyeleri katıldı. 12’nci Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde DP’nin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Devrimci Halk Partisi (DHP) ve Türkiye Sosyalist İşçi Partisi (TSİP) gibi marjinal sol gruplar ile birlikte Çatı Aday Ekmeleddin İhsanoğlu’nu desteklediği için partisinden istifa ettiğini söyleyen Asım Altıntaş, 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Adayı olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini kaydetti. Başkan Altıntaş, “Cumhurbaşkanının kısaca güçlü bir yönetimin ve devam eden ülke istikrarının bozulmaması ile mümkün olacağına inanıyorum. Bu nedenledir ki DP’nin, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak almış olduğu kararın ülkemiz için hayırlı bir karar olmadığını, genel bazda istikrar ve güvenin kaybolması durumunda bundan hepimizin zararlı çıkacağını düşünüyorum” diye konuştu.

“BAŞBAKANIMIZI DESTEKLEMENİN VİCDANİ VE MİLLİ BİR SORUMLULUK OLDUĞUNA İNANIYORUM”
Seçmenin tercihi doğrultusunda Çatı Adayı değil, halkın adayı olan Recep Tayyip Erdoğan’ı destekledikleri için DP’den istifa ettiklerini belirten Başkan Altıntaş açıklamalarına şöyle devam etti:
“Yaptığımız istişareler neticesinde halkın DP’nin desteklediği Çatı Adayı değil, Erdoğan’ı desteklediklerini gördüm. 12 yıldır Türkiye’nin değişiminde, dönüşümünde ve istikrarında imzası bulunan Başbakanımızı desteklemenin vicdani ve milli bir sorumluluk olduğuna inanıyorum.”
Düzenlenen basın toplantısına katılan Büyükkalecik Belediye Başkanı Mustafa Çıngırak ve Akharım Belediye Başkanı Eşref Ünsal da geçtiğimiz günlerde yaptıkları açıklamalarda partilerinden istifa ettiklerini kamuoyuna duyurmuşlardı.
(İHA)