BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,84
ALTIN 2.440,26
HABER /  DÜNYA

Castro Moskova'da

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Moskova'da Küba lideri Raul Castro ile bir araya geldi.

Abone ol

Başbakanlık Konutu'nda gerçekleşen görüşmede, Medvedev, Castro'yu, 2014'de Soçi'de düzenlenecek Olimpiyat Oyunları'na davet etti. Castro ise, daveti büyük bir memnuniyetle kabul ettiğini söyledi.
Medvedev, gerekli ikili, gerekse uluslararası ilişkilerde her iki ülkenin ortak bir pozisyonda hareket etmesi için birçok neden olduğunu söyledi.

Rusya-Küba ilişkilerinin geçtiğimiz yıllarda kaydedeğer seviyede güçlendiğini dile getiren Medvedev, "Uluslararası ekonomi ve finans piyasaları çok zor günler yaşıyor. Uluslararası ilişkiler birçok görüş ayrılıkları mevcut. Bunların hepsi ülkelerimizdeki iç gelişmeleri de etkiliyor. Bu yüzden her iki ülkenin de potansiyellerini müşterek olarak kullanması bir gereklilik. Buna ekonomi ve insani sahalardaki konular da dahil" diye konuştu.

Castro ise, her iki ülkenin, Medvedev'in devlet başkanlığı ve Vladimir Putin'in başbakanlığı döneminde ivme kazanan ilişkileri sürdürme imkanına sahip olduğunu belirterek, bu çerçevede çok faydalı bir görüşme geçirdiklerini söyledi.

Castro ayrıca, Rusya temasları çerçevesinde ülkedeki eski dostlarını da ziyaret etmek istdeğini belirterek, "Vladimir Patruşev ile görüşme imkanım oldu. Akşam Vladimir Putin ve ilk Sovyet dostum Nikolay Leonov ile de görüşeceğim" diye konuştu.