BIST 10.644
DOLAR 32,15
EURO 35,09
ALTIN 2.524,24
HABER /  DÜNYA

CAS’tan Fener’e bir ret daha

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS, Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi’nde seyircisiz oynadığı Bate Borisov maçında saha dışından atılan ya...

Abone ol

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS, Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi’nde seyircisiz oynadığı Bate Borisov maçında saha dışından atılan yanıcı maddeler nedeniyle aldığı cezaya yaptığı itirazı reddetti. Karar, Fenerbahçe’nin Avrupa maçlarından aldığı men cezasının uzatılması anlamına geliyor.
Şubat ayında Bate Borisov maçında taraftarların sahaya havai fişek atması sonrasında, UEFA, kulübe 1 sezon müsabakalardan men cezası vermişti ancak bu ceza iki yıllık bir süre için ertelenmişti. Erteleme süreci, şike davası nedeniyle Avrupa turnuvalarından 2 sezon men cezası alan kulübün, bu ceza süresini tamamlamasından sonra başlıyor. Fenerbahçe, 2015-2016 sezonunda Şampiyonlar Ligi ya da Avrupa Ligi’ne katılabilecek.
Saha dışından yapılan bir eylemden kulübün sorumlu tutulamayacağını savunan Fenerbahçe, CAS’a itirazda bulunmuştu. CAS hakimlerinin konuyla ilgili kararında, “Sorunlara yol açan bu insanlarla uğraşan Fenerbahçe’nin içinde bulunduğu zor durumu anlıyoruz. Fakat kulübün bu kişilerden haberdar olmadığı yönünde şüphelerimiz var” denildi.
2015-2016 dönemi ve sonrasında benzer olaylar çıkarsa, Fenerbahçe, ek olarak, 1 sezon men cezasına çarptırılacak.
(İHA)