BIST 10.269
DOLAR 32,23
EURO 34,79
ALTIN 2.439,59
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Canlı yayında Kılıçdaroğlu'na saydırdı

Savcı Sayan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yönetim anlayışını sert bir dille eleştirdi.

Abone ol

CHP eski PM üyesi Savcı Sayan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yönetim anlayışını sert bir dille eleştirerek "Kılıçdaroğlu lider olamadı" dedi.

S Haber'de Samanyolu Yayın Grubu Ankara Temsilcisi Abdullah Abdülkadiroğlu'nun modere ettiği programda "CHP'de yaşanan çatlak" masaya yatırıldı. Programın konuğu CHP eski PM üyesi Savcı Sayan ise Kılıçdaroğlu'na canlı yayında verdi veriştirdi.

HERKES LİDER OLAMAZ

"Türkiye'de herkes lider olamaz" diyen Sayan "Herkes başbakan olabilir ama lider olamaz. Bu ülkede Alparslan Türkeş lider olabilmiştir, Süleyman Demirel lider olabilmiştir, Necmettin Erbakan lider olabilmiştir, Deniz Baykal lider olabilmiştir ama Tansu Çiller Başbakan olmuş lider olamamış" dedi.

KILIÇDAROĞLU LİDER OLAMADI

Televizyoncu Erkan Tan ise CHP eski PM üyesi Savcı Sayan'a "Peki Kemal Kılıçdaroğlu lider olabildi mi" sorusunu yöneltti. Bu sorunun sorulması üzerine Kemal Kılıçdaroğlu'nun yönetim anlayışını sert bir şekilde eleştiren Savcı Sayan, Kılıçdaroğlu'nun lider olamadığını ifade ederek "Ben isterdim ki; en az bir dönem Baykal genel başkan Kılıçdaroğlu 2. adam olsun. Biri karizma kişiliği ile Türkiye'yi dünyaya açsın, öbürüde mutfakta çalışan sahada koşan biri olsun. O zaman CHP şahlanırdı. Bana göre partide Kılıçdaroğlu da olmalıydı, Baykal'da olmalıydı. Fakat Kılıçdaroğlu genel başkan olmamalıydı. Kılıçdaroğlu özünde, kişiliğinde çok saygıdeğer bir insan, çalışkan bir insan. Fakat genel başkan olmak lider olmak farklı bir şey" dedi.

KILIÇDAROĞLU PARTİYİ YÖNEBİLSE BUNLAR OLUR MUYDU?

Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerini sürdüren Savcı Sayan "Kılıçdaroğlu partiyi yönetemiyor işte. Yönetilse 5 tane İstanbul İl Başkanı değişebilir mi? Yönetebilse 5 tane MYK değiştirir mi? Yönetebilse her gün partiden farklı bir ses çıkar mı? Yönetebilse Hüseyin Aygün ayrı, 13 milletvekili ayrı bildiri yayınlar mı? Bütün bunlar neden kaynaklanıyor? Hala Kılıçdaroğlu'nun partide genel başkanlığı oturmamış, genel başkanlık pozisyonunu yakalayamamış ve götüremiyor demektir kardeşim" diye konuştu.