BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Canlı yayında ameliyat

DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi doktorları, ameliyathaneden canlı yayın yaptılar.

Abone ol

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi doktorları, ameliyathaneden canlı yayınladıkları 2 ameliyatı, Çek Cumhuriyeti'nden gelen ürologlara bilgi vererek izlettirdiler.

6. İlkbahar Sempozyumu'nu Kuşadası'nda yapmak üzere Türkiye'ye
gelen Çek Cumhuriyeti'nden 100 ürolog, bilgi alışverişinde bulunmak
için DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne geldi.

Hastane ameliyathanesinde, Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim üyelerinin yaptığı ''kapalı böbrek taşı ameliyatı'' ile ''mesane askı ameliyatı'', yabancı doktorların bulunduğu konferans salonuna kurulan düzenekle canlı izlettirildi.

İngilizce anlatılan ameliyatları, DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nden Doç. Dr. Güven Aslan, Uzm. Dr. Kubilay İnci, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Zeren ve Hacettepe Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ali Ergen yaptı. Çek doktorlar, bir yandan canlı ameliyatı izlerken, diğer yandan ameliyat hakkında Türk doktorlara soru yönelttiler.

-EĞİTİM VERİLECEK-

DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim üyelerinden Dr. Sertaç Çimen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yabancı doktorlara, hastanelerinde çeşitli konularda bilgi verileceğini söyledi.

Çek ürologların 5 günlük sempozyum için Türkiye'de bulunduğunu belirten Çimen, ''Çek doktorlar, sempozyumlarını her yıl başka bir ülkede yapıyor. Bu yıl da sempozyum için Kuşadası'na geldiler.

Hastanemizde yapılan 2 ameliyat canlı olarak gösterildi. Yarın da başka konularda kendilerine bilgiler verilecek'' dedi. Çimen, Çek doktorların DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesini tercih etmelerinin nedeniniyse, ''karşılıklı iyi ilişkiler ve Türk doktorların bilgi becerilerinin yüksek olması'' olarak ifade etti.