BIST 10.095
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.410,21
GÜNCEL

'Canlı heykel', davul-zurnayı duyunca dayanamayıp oynadı

Edirne Canlı heykel, davul-zurnayı duyunca dayanamayıp oynadı. O anlar vatandaşlar tarafından kaydedildi..

EDİRNE'de Trakya Üniversitesi İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümü'nden mezun olan 25 yaşındaki Mertcan Aydın, Saraçlar Caddesi'nde günde 4 saatlik canlı heykel performansı sırasında yanına gelen davul ve zurnalı müzisyenlerin çaldığı roman havasına dayanamayıp göbek attı.  Çevredekilerin şaşkın gözlerle izleyip cep telefonlarına kaydettiği Aydın, "Oyun havası eğitimim yok ama 6 senedir Edirne'deyim. Artık kentin bir parçası gibi olduk. Kapı gıcırtısına oynar duruma geldik" dedi.

Trakya Üniversitesi İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümü mezunu olan Mertcan Aydın, bir süre Düşülkesi Atölyesi'nde tiyatro ve canlı heykel eğitimi aldı. Sahne sanatlarında profesyonel olan Mertcan Aydın, kentin en işlek ve trafiğe kapalı olan Saraçlar Caddesi'nde canlı heykel performansları sergilemeye başladı. Makyaj yapıp, yüzünü boyadıktan sonra caddenin çeşitli yerlerinde duran Aydın, gösterdiği performansla da büyük beğeni topladı.

DAVUL ZURNAYA DAYANAMADI

Mertcan Aydın, önceki günde canlı heykel performansı için Saraçlar Caddesi'ne geldi. Aydın'ın gösterisi sırasında tesadüfen oradan geçen davul ve zurnalı iki müzisyen, heykel gibi duran Mertcan Aydın'ı gördükten sonra başında Roman havaları çalmaya başladı. Oynak ritimlere daha fazla dayanamayan canlı heykel Aydın performansı kesip göbek atmaya başladı. Çevredekilerin alkışlarıyla destek olduğu Aydın, bir süre davul zurna eşliğinde göbek attı. Bu sırada çevredekiler bu anları cep telefonlarına kaydederek sosyal medyada paylaştı. Kısa sürede büyük ilgilen gören Mertcan Aydın, müzik sesine dayamadığı için oynamaya başladığını söyledi.

Sitene Ekle
Etiketler