BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
GÜNCEL

Canlı bombanın eşinden kan donduran itiraf!

Gaziantep'te DAEŞ üyelerine yönelik operasyon sırasında üzerindeki bombayı patlatarak ölen Yunus Durmaz'ın, yaralanmadan kurtulan ve tutuklanan eşi Nesibe Durmaz ile kardeşi Hacı Ali Durmaz'ın mahkemedeki ifadelerinin detayları ortaya çıktı.

Gaziantep'te 19 Mayıs'ta terör örgütü DAEŞ'e yönelik düzenlenen operasyonunda, polislerin eve geldiğini fark eden ve üzerindeki bombayı patlatarak ölen Yunus Durmaz'ın, olay sırasında evde bulunan ve daha sonra tutuklanan eşi ve kardeşinin mahkemedeki ifadelerinin detayları ortaya çıktı.


İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 19 Mayıs'ta düzenlediği operasyonda Yunus Durmaz'ın üzerindeki bombayı patlatıp intihar etmesinin ardından evde sağ olarak yakalanan ve tutuklanan eşi Nesibe Durmaz'ın (25), 23 Mayıs'ta çıkarıldığı 1. Sulh Ceza Mahkemesindeki ifadesinde, Yunus Durmaz ile 5 yıldır evli olduğunu söyledi.


Bu evlilikten 2 çocukları bulunduğunu ifade eden Nesibe Durmaz, "2 yıl önce eşim bir süre 'işe gidiyorum' diye evden ayrılmıştı. Emniyette Suriye'ye gittiğini öğrendim. O zamanlar evim Cinderesi Mahallesindeydi. 2 çocuğumla çaresiz şekilde tek başıma kaldım. Pazardan ya da marketten eve döndüğümde kapının altından zarf atıldığını görürdüm. Eşim bu şekilde bana düzenli para gönderirdi, geçimimizi böyle sağladık. 7 ay sonra eşim eve gelip bizi başka bir eve götürdü. Polis takibinden kaçmak için 1 yılda 6 kez ev değiştirdik." dedi.


Eşinin zaman zaman siyah poşetler içerisinde eve bazı eşyalar getirdiğini belirten Nesibe Durmaz, "Eşim bu eşyalara kesinlikle bakmamamı isterdi. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önündeki patlamayı da eşimden öğrendim. Evde televizyon yok, sadece eşimin dizüstü bilgisayarı var. Bazen haberlere bakar ve bazen de oyun oynardı. Patlamadan 2-3 gün sonra da eşim eve siyah poşetlerle bir şeyler getirdi. Sorduğumda ise mutfak malzemeleri olduğunu söyledi, üzerini bezle kapattı. Ayrıca eşim her gittiği adreste farklı isim kullanırdı. Kendisini kimi yerde Rıfat, kimi yerde Fırat olarak tanıtırdı ama ben sarışın olduğu için ona 'Sarı Yusuf'um' derdim." diye konuştu.

Sitene Ekle
Etiketler