BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Canlı bomba değil kuryeyim

Adana'da, bir internet kafede yakalanan canlı bomba mahkemede ifade değiştirdi

Abone ol

Adana'da, 6 ay önce bir internet kafede eylem planlarını e-posta ile almak üzereyken, 9 kilo 750 gram patlayıcıyla yakalanan terör örgütü PKK'nın canlı bombası 28 yaşındaki Hatice Arat, 39.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaya başladı. Arat, “Ben bomba kuryesiyim. Bombayı bir başkasına verecektim. Sivil hedefimiz yoktu'' dedi.

Kuzey Irak'taki kamplarda askeri ve siyasi eğitim alarak Adana'ya canlı bomba eylemi gerçekleştirmek üzere gönderildiği istihbaratı üzerine 12 Nisan'da kent merkezindeki bir kafeteryada bebek çantasının içinde 9 kilo 750 gram patlayıcı madde, 2 el bombası ve bomba yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele birlikte yakalanan Mebruke Binici sahte kimliğini taşıyan canlı bomba Arat, Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

Polisteki ifadesinde sadece “Beni öldürün, konuşmayacağım'' diyen, Cumhuriyet Savcılığı ve tutuklandığı nöbetçi mahkemede de susma hakkını kullanan Arat savunmasını yapacağını söyledi. Duruşma boyunca ellerini arkadan birbirine bağlayarak ifade veren canlı bomba Arat, 1994'de PKK'ya katıldığını söyledi. Kuzey Irak'ta askeri ve siyasi eğitim gördüğünü belirten Arat, Türkiye'ye hangi tarihte girdiği konusunda bilgi vermek istemedi.

Örgütün bomba nakil işlerini yaptığını iddia eden Arat, “Üzerimde elegeçirilen patlayıcıları örgüt üyeleri arasında nakilini sağlamakla görevlendirildim. Patlayıcıları İnönü Parkı'nda ismini söylemek istemediğim bir örgüt üyesi teslim etti. Ben patlayıcıları teslim aldıktan bir saat sonra internet kafede haberleştiğim başka bir örgüt üyesine yine İnönü Parkı'nda teslim edecektim. Ancak, teslim edemeden yakalandım. Patlayıcılarla eylem yapmam söz konusu değildir. Benim görevim patlayıcıların nakledilmesiydi. Bu patlayıcılarla sivil vatandaşlara yönelik eylem planı yapılmamıştır'' dedi.

Hatice Arat, üzerinde ele geçirilen Mebruke Binici ismine kayıtlı sahte kimlikle ilgili olarak da “Örgüt üyeleri Kuzey Irak'tan Türkiye'ye geçiş yaparken verdi. Bu kişiyi tanımam'' diye konuştu.

Kaynak : MİLLİYET