BIST 9.998
DOLAR 32,40
EURO 34,90
ALTIN 2.408,41
HABER /  GÜNCEL

Çankayadan içki referandumuna tepki

Çankaya Belediyesinden Bahçelievler 7’inci Cadde’de yapılacak içki referandumu kararına tepki…

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin Ankara'nın eğlence merkezi Bahçelievler’de içki referandumu yapma kararı tartışma yarattı. Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, “İstiyorsa yapsın, ama kimse Çankaya Belediyesinin bölgesiyle ilgili kararlara ipotek koyamaz” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Bahçelievler 7’inci Cadde de içki yasağı uygulanıp uygulanmasıyla ilgili referandum yapılması kararı Çankaya Belediyesi’nin tepkisini çekti. İNTERNETHABER’e konuşan Belediye Başkanı Bülent Tanık şunları söyledi:

“Büyükşehir Belediyesi’nin yapmayı planladığı şey her şeyden önce referandum değil, eğilim yoklamasıdır. Referandumun nasıl yapılacağı, oyların nasıl, ne zaman kullanılacağı yasalarla belirlenmiştir. Bu bir eğilim yoklaması olabilir. Biz Bahçelievler 7’inci Cadde’nin araç trafiğine kapatılmasını istiyoruz. Bu konudaki çalışmaları da destekleriz. Ama içki gündemimizde yok” dedi.

Tanık, “eğilim yoklaması”nda içkili bölgeyle ilgili çıkacak sonucu nasıl değerlendirecekleriyle ilgili soruya ise, “Biz Bahçelievler 7’inci Cadde’nin araç trafiğine kapatılmasına olumlu bakıyoruz. İçkiyle ilgili bir tartışma yapmıyoruz. Ama istiyorlarsa içkiyle ilgili eğilim yoklaması yapsınlar. Ama bu referandum değil, o nedenle bağlayıcılığı yok. Ve kimse Çankaya Belediyesinin yetkisinin bulunduğu bölgede irademize ipotek koyamaz. Ankara’nın en gözde semtlerinden Bahçelievlerin sakinlerine de güveniyorum” dedi.