BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Çanakkale'de okullar tatil mi valilik 9 Ocak kararı

Çanakkale'de okullar tatil mi 09.01.2017 Pazartesi valilik kararı ne? Çanakkale'de kar yağışı bastırdı, yarın da etkili olacak. Çanakkale'de okullar yarın edildi kar tatili haberini Çanakkale Valiliği duyurdu.

Abone ol

ÇANAKKALE''de kent merkezi ile 8 ilçede yarın, Gelibolu ilçesinde de pazartesi ve salı günü olumsuz hava şartları nedeniyle okullar tatil edildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki gündür etkili olan kar yağışı ve buzlanmadan dolayı okullarla ilgili tatil kararı alındığını söyledi. 

Ulaşımın bazı bölgelerde güçlükle yapıldığı kentte, merkez ile Ayvacık, Biga, Bayramiç, Çan, Ezine, Eceabat, Yenice ve Lapseki ilçelerindeki tüm okullarda yarın eğitim yapılmayacağını aktaran Memiş, Gelibolu ilçesinde ise 9 ve 10 Ocak olmak üzere iki gün eğitime ara verildiğini kaydetti. 

Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

ÇANAKKALE'DE YARIN OKULLAR TATİL Mİ 9 OCAK KARARI

İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki gündür etkili olan kar yağışı ve buzlanmadan dolayı okullarla ilgili tatil kararı alındığını söyledi.

Ulaşımın bazı bölgelerde güçlükle yapıldığı kentte, merkez ile Ayvacık, Biga, Bayramiç, Çan, Ezine, Eceabat, Yenice ve Lapseki ilçelerindeki tüm okullarda yarın eğitim yapılmayacağını aktaran Memiş, Gelibolu ilçesinde ise 9 ve 10 Ocak olmak üzere iki gün eğitime ara verildiğini kaydetti.

Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

ANTALYA İÇİN YOĞUN KAR YAĞIŞI

Antalya'nın doğusunun iç kesimlerinde ve Konya'nın güneyinde görülecek yağışların bugün15:00 dan itibaren, yarın (08.01.2017) akşam saatlerine kadar yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Antalya-Konya kara yolu başta olmak üzere, yoğun kar yağışlarından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KAR KALINLIKLARI

Kentte dün akşam saat 17:00 itibariyle ölçülen kar kalınlıkları ise şöyle belirtildi:

-Çatalca-Subaşı: 110 cm

-Arnavutköy: 60-65cm

-Büyükçekmece, Sultangazi: 55-60cm

-Başakşehir, Esenyurt, Beylikdüzü, Ggaziosmanpaşa 45-50 cm

-Ağva-Teke, Beykoz, Sarıyer, Zekeriyaköy: 40 cm

-Alemdağ, Ömerli, Alibeyköy, Kağıthane, Maslak:30-35 cm

-Uğur Mumcu, Bahçelievler, Küçükçekmece: 25 cm

-Çekmeköy, Ümraniye, Sancaktepe: 20cm

-Ataşehir, Maltepe, Kadıköy, Üsküdar, Şile, Beşiktaş, Bakırköy: 15-18 cm

-Pendik, Kartal, Tuzla: 10 cm



TRAKYA'DA YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK

Trakya'da dünden bu yana etkili olan kar yağışının cuma gününe kadar sürmesi bekleniyor.      



Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminine göre, soğuk hava sisteminin sağanağı kara dönüştürmesi sonrası yaşamı olumsuz etkileyen kar yağışı, bölge genelinde hava sıcaklıklarını eksi değerlere düşürdü. Gündüz ve gece sıfırın altında seyreden sıcaklıkların neden olduğu buzlanmalar sebebiyle ulaşımda aksaklıklar yaşanıyor. Kar yağışının bölge genelinde cuma gününe kadar devam edeceği tahmin ediliyor.Trakya genelinde ulaşıma kapanan 152 köy yolunun açılması için çalışmalar sürdürülüyor. İstanbul yönlü trafik ile kentlere bağlı ilçeler arasında ulaşımda bir sıkıntı yaşanmıyor.