BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,82
ALTIN 2.442,65
HABER /  GÜNCEL

Çanakkale'de feribot karaya oturdu!

Gökçeada'ya hareket eden Gökçeada-1 feribotu karaya oturdu.

Abone ol
Çanakkale'de GESTAŞ'a ait feribot, Kuzu Limanı Taşocakları Mevkii'nde karaya oturdu. Feribottaki 188 yolcu, can yeleklerini giyerek güvertede yardım beklemeye başladı.

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde, Kuzu Limanı açıklarında karaya oturan feribottaki yolcuların tahliyesine başlandı.

Rüzgarın etkisini azaltmasının ardından, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve sahil güvenlik ekipleri yolcuların tahliye işlemine başladı.

Ekipler, ilk etapta sahil güvenlik botuyla 7 yolcuyu feribottan alıp, Kuzu  Limanı'na çıkardı.

Diğer yolcuların tahliye işlemi sürüyor.

Römorkörle olay yerine ulaşan dalgıçlar, feribotun gövdesinde hasar olup olmadığını incelemek için daldı. Araştırmada herhangi bir hasara rastlanmadı.

FERİBOTTAN İLK FOTOĞRAF

feribot.20150420080052.jpg

KUMANYA DAĞITILDI

Can yelekleri üzerinde feribotun içinde koltukların üzerinde çocuklar yatarak, yetişkinler ise oturarak sabahladı. Yolcuların yiyecek içecek ihtiyacı feribotun içindeki kantinden sağlandı. Ayrıca gece, bir balıkçı teknesiyle feribota yolcular için kumanya bırakıldı.

28896812.jpg

GÖKÇEADA'YA GÖTÜRÜLECEK 
 
Bölgedeki kuvvetli rüzgarın etkisini azaltmasının ardından feribottaki 188 yolcu Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, GESTAŞ AŞ ve sahil güvenlik ekiplerince tahliye edilip, Gökçeada'ya götürülecek.
 
Eceabat ilçesindeki Kabatepe Limanı'ndan ayrılıp, Gökçeada'ya hareket eden, içinde 188 yolcu ve 39 araç bulunan "Gökçeada-1" adlı feribot, henüz belirlenemeyen nedenle rotasından çıkarak, adanın Kuzu Limanı açıklarında karaya oturmuştu.
 
 

 
 

28896813.jpg