BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,60
ALTIN 2.382,97
HABER /  GÜNCEL

Çanakkale hava durumu kuvvetli kar uyarısı

Son hava durumu tahminine göre Çanakkale, Balıkesir, Manisa, Aydın ve İzmir'in iç kesimlerinde kuvvetli kar yağışı var. Meteoroloji uyardı.

Abone ol

Meteorolojiden gelen son hava durumu alarmında Çanakkale, Balıkesir, Manisa, Aydın ve İzmir'in iç kesimleri için çok kuvvetli kar yağışı alarmı verildi.
YURTTA BU HAFTA HAVA DURUMU NASIL (TIKLAYIN)
Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nün verdiği bilgiye göre İzmir, Aydın'ın kuzey, kıyı ilçeleri ile Çanakkale ve Balıkesir'in batı ilçelerinde "çok kuvvetli yağış" bekleniyor.

AKŞAMA KAR BASTIRACAK

Sağanak ve gök gürültülü sağanağın etkili olduğu bölgede, akşam saatlerinden itibaren Çanakkale ve Balıkesir çevreleri ile Manisa'nın kuzeyinde karla karışık yağmur ve yoğun kar görülecek.

ÇOK KUVVETLİ OLACAK

Yağışlar, bölge genelinde kuvvetli, Çanakkale il geneli, Aydın ve İzmir'in kuzey ve kıyı ilçeleri ile Manisa ve Balıkesir'in batı ilçelerinde çok kuvvetli olacak. Bu nedenle yaşanabilecek su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Rüzgarın güney yönlerden fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek karbonmonoksit zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı da hazırlıklı olunmalı.

ÖNCE KUVVETLİ FIRTINA VURDU
Çanakkale 'deki kuvvetli yağış ve rüzgar, yaşamı olumsuz etkiliyor. Zaman zaman hızını artıran rüzgar nedeniyle Bozcaada'dan 12.00, Geyikli'den 14.00 saatlerinde yapılması planlanan araba vapuru seferleri iptal edildi.

Eceabat ilçesinde aniden bastıran kuvvetli yağış yüzünden kentin alçak kesimlerindeki ev ve iş yerini su bastı. Belediye ekipleri, cadde ve sokaklarda tıkanan rögarları açmak için çalışma başlattı.

Denizde bulunan bazı balıkçılar ise fırtınadan hasar görmemek için teknelerini güçlükle Eceabat İskelesi'ne yanaştırdı.



ÇANAKKALE 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

meteoroloji-çanakkale-5-günlük-hava-durumu.jpg