BIST 9.981
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.428,25
GÜNCEL

Çanakkale Boğazı'nda 305 kaçak göçmen yakalandı

ÇANAKKALE Boğazı'nda, yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmek isteyen 305 kaçak göçmen yakalandı. Olayla ilgili 10 kişi gözaltına alındı.

Çanakkale Boğazı'nda, devriye görevi yapan Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, bugün saat 15.00 sıralarında, Şehitler Abidesi açıklarında kaçak göçmen grubu olduğunu tespit etti. 'AKTAŞLAR B' isimli tekne, ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçmaya çalıştı. Bunun üzerine Bozcaada'dan TCSG-16 ve SAGET-31 ile Sarış Körfezi'nden TCSG-66 botları takviye kuvvet olarak bölgeye sevk edildi. Tekne, yaklaşık yarım saatlik bir kovalamacanın ardından Mehmetçik Burnu'nda durdurularak kontrol alıtna alındı. Yapılan kontrollerde, teknede yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmek isteyen 305 kişi olduğu tespit edildi. Organizatör olduğu düşünülen 7 Türk, 1 İran ve 2 Rusya uyruklu şüpheli ise gözaltına alındı. El konulan tekne, Kepez Limanı'na çekildi.

Kaçak göçmenlerin, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Yabancılar Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edileceği, organizatör olduğu düşünülen 10 şüphelinin ise adliyeye sevk edileceği kaydedildi.

Sitene Ekle
Etiketler