BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,96
ALTIN 2.438,60
HABER /  MEDYA

Can Dündar Almanya'ya iltica mı etti?

Mayıs ayında 'devletin gizli bilgilerini açıklamak' suçundan beş yıl 10 ay hapis cezası alan ve sonrasında yurt dışına çıkan Can Dündar, Almanya'dan konuştu.

Abone ol

15 Temmuz öncesi yurt dışına çıkan Can Dündar, bir süre daha Türkiye'ye dönmek istemediğini söyledi. Hakkında verilmiş hapis cezası olduğunu ve temyize gittiklerini söyleyen Dündar, iltica talebinde bulunduğu haberlerini ise yalanladı.

Can Dündar, Berlin merkezli Berliner Zeitung'a konuştu. Türkiye'de idam cezasının tekrar geri getirilmek istediğini ve cezaevlerinde işkence uygulandığını iddia eden Dündar, OHAL kalkıncaya kadar Türkiye'den uzak kalmak istediğini söyledi. Dündar, politik iltica talebinde bulunduğu yönündeki iddiaları da yalanlayarak süreç sonunda Türkiye'ye dönmek istediğini kaydetti.

"MERKEL CEVABA SESSİZ KALDI"

“Türkiye'ye döndüğünüzde nasıl bir durum sizi bekliyor” sorusuna, “Hapis cezası bekliyor, buna hazır değilim. 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldım ancak temyize gittik" cevabını veren Dündar, şöyle devam etti:

“Merkel mülteci kriziyle ilgili beş ay içerisinde beş kez Erdoğan ile bir araya geldi. Merkel demokrasi ve insan hakları konusunda tavır almaktan çekiniyor. Cezaevindeyken eski Başbakan Davutoğlu ile Merkel bir araya gelmişti. Davutoğlu cezaevinde tutuklu bir gazeteci yok, demişti. Merkel bu cevaba sessiz kaldı, tek derdi mülteci sorunuydu.

"GÜLEN TEHLİKESİ GÖRMEZDEN GELİNDİ"

Gülen hareketi, polis, idare, üniversiteler, adaleti kontrol altına almıştı. Gülen hareketinin reel bir tehdit olduğuna işaret etmiştik. Ancak Erdoğan bu tehlikeyi görmezden geldi. Gülen hareketi Erdoğan'ın kontrol altına alamayacağı bir güç haline gelmişti. Gülen hareketi devlet içinde devlet yarattı.”