BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Cameron'dan şaşırtan seçim hilesi

İngiltere Başbakanı David Cameron'un yaptığı seçim hilesi sosyal medyada günün konusu haline geldi.

Abone ol
İngiltere’nin Chippenham kentinde pankartlar taşıyan coşkulu bir kalabalık önünde seçim konuşması yaparken çekilmiş görüntüleri ülke basınında geniş yer bulan Başbakan David Cameron, aynı konuşma sırasında geniş bir açıdan çekilmiş fotoğrafı yayımlanınca espri konusu oldu.
 
Daily Mail gazetesinde yayımlanan fotoğrafta Cameron’ın büyük bir kalabalığın karşısında değil, boş bir hangarda az sayıda aktivistle çevrili olarak konuştuğu görüldü.

58.20150409194723.jpg 
 
Fotoğrafları yayımlayan Daily Mail muhabiri Stephen Glover konu ile ilgili makalesinde İngiliz siyasilerin “sahte” propaganda çalışmalarını eleştirdi ve “Bu konuşmayı televizyondan izleyenler başbakanın kayda değer bir kalabalığa konuştuğunu varsaydı. Ancak gerçekte bu konuşma neredeyse boş bir hangarda gerçekleşmişti. Tabii ki haber bültenleri bu detayı bizlerle paylaşmadı” dedi.

secim.20150409194747.jpg 
 
Başbakan söz konusu konuşmada ana muhalefet lideri Ed Milliband’a yüklenmiş ve “Eğer Liberal Demokratlar’a oy verirseniz Ed Milliband’ı başbakan yaparsınız, eğer UKIP’e oy verirseniz Ed Miliband’ı başbakan yaparsınız ve eğer İşçi Partisi’ne oy verirseniz zaten Ed Milliband’ı başbakan yaparsınız” demiş ve seçmenlerden Mayıs ayında yapılacak genel seçimlerde bir kez daha Muhafazakar Parti’yi seçmelerini istemişti.