BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,88
ALTIN 2.435,94
HABER /  GÜNCEL

Cameron’a telekulak tepkisi

İngiltere Başbakanı David Cameron, yasadışı telefon dinlemek suçuyla yargılanıp suçlu bulunan Andy Coulson’ı başbakanlık bünyesinde çalıştır...

Abone ol

İngiltere Başbakanı David Cameron, yasadışı telefon dinlemek suçuyla yargılanıp suçlu bulunan Andy Coulson’ı başbakanlık bünyesinde çalıştırdığı için İngiltere muhalefeti tarafından eleştirildi.
İngiltere İşçi Partisi lideri Ed Miliband, İngiltere Başbakanı David Cameron’a, özür dilememesi, bunun yerine açıklama yapması konusunda çağrıda bulundu. Başbakan Cameron’un, yasadışı telefon dilemekten suçlu bulunan Andy Coulson’ı işe almasını eleştiren Miliband, “Bugün biliyoruz ki tam 4 yıldır başbakanın kendi seçtiği ve ona en yakın danışmanı suçluymuş. Bu başbakanlık için bir utanç kaynağıdır” şeklinde konuştu. İşçi Partisi’nin lideri Ed Miliband ayrıca, “Başbakan bu konuda kendisine yapılan uyarıları da bugüne kadar dinlememişti. David Cameron, başbakanlığın kalbine bir suçlu getiren ilk başbakandır” dedi.
Kapatılan News of the World gazetesinin eski editörü Andy Coulson yasadışı telefon dinlemekten suçlu bulunmuştu. Gazete kapandıktan sonra İngiltere Başbakanlığı’nda İletişim Başkanlığı görevine getirilen Coulson’ın suçu mahkemece kesinleştiği için İngiltere Başbakanı David Cameron dün, bir suçluyu işe aldığı gerekçesiyle İngiltere halkından özür dilemişti.
(İHA)