BIST 10.173
DOLAR 32,30
EURO 34,98
ALTIN 2.446,59
HABER /  GÜNCEL

Çalıkuşu Star TV ekranlarında

Bir nesil o diziyle büyüdü. Çocukluğumuzun idol dizisiydi. Reşat Nuri Güntekin'in unutulmaz romanından uyarlanan 'Çalıkuşu' yeniden STAR ekranlarında yayınlanacak.

Abone ol

Çekimlerine ay sonunda başlanacak diziye ilişkin düzenlenen basın toplantısında, Star Televizyonu ve Calinos Yapımcılık’ın işbirliğiyle gerçekleştirilecek proje hakkında bilgi veren Star Medya Grup Başkanı Cengiz Özdemir, bu dizinin aynı zamanda bir kültür projesi olduğunu söyledi. Özdemir, "Çalıkuşu’nun ’Haydi Kızlar Okula’ kampanyasının yapıldığı 2005 Türkiyesi ile ilgisini uzun uzadıya anlatmaya gerek yok sanırım. Tarihimizde bir devamlılık, kültürümüzde bir devamlılık, doğal olarak sorunlarımızda bir devamlılık var" dedi.

Sadece popüler içerikli diziler yapmak yerine böyle ölümsüz bir eseri yeni kuşaklar için yeni bir anlatımla hayata geçirmek istediklerini dile getiren Özdemir, "Yeniden Çalıkuşu" dizisinin izleyicinin beğenisini kazanmasının en büyük dileği olduğunu bildirdi.

Dizide "Çalıkuşu Feride"nin torunu ve onunla benzer bir hayat yaşayan Handan’ı canlandıracak olan Tuba Ünsal da böyle efsane olmuş bir dizinin yeniden uyarlamasında rol almanın kendisi için büyük bir onur olduğunu söyledi.

"Kenan" karakterini canlandıracak Burak Hakkı da "Çalıkuşu" dizisi yayınlandığı dönemde 12-13 yaşlarında olduğunu ve beğenerek izlediğini anlatarak, bu nedenle "Yeniden Çalıkuşu" adlı dizide oynaması teklifini aldığında çok heyecanlandığını kaydetti.

Aydan Şener de yaklaşık 20 yıl önce TRT’de yayınlanan "Çalıkuşu" dizisinin çok beğenildiğini ve yankılarının hala sürdüğünü ifade ederek, "Yedi bölümlük bir diziydi. Ama benim yalnız Türkiye’de değil, Türk Cumhuriyetleri ve Rusya’da da çok fazla tanınmamı sağladı" dedi.

Dizinin tekrar çekileceğini duyduğunda çok mutlu olduğunu da anlatan Şener, ancak bunun dizinin aynısı değil, farklı bir hikaye olacağını söyledi. Şener, "Yani Ferideliği hala elimde bulunduruyorum. Feride benim, bunu da belirteyim" diye espri yaptı.