BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.390,99
HABER /  GÜNCEL

Çakır’dan Erdoğan’a sürpriz

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2014 FIFA Dünya Kupası’nda Türkiye’yi temsil eden hakem Cüneyt Çakır’ı kabul etti. Çak...

Abone ol

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2014 FIFA Dünya Kupası’nda Türkiye’yi temsil eden hakem Cüneyt Çakır’ı kabul etti. Çakır, Başbakan Erdoğan’a Dünya Kupası’nda yönettiği Brezilya- Meksika maçının formasını hediye etti.
Başbakan Erdoğan, 40 yıl aradan sonra Dünya Kupası’na katılarak Türkiye’yi temsil eden hakem Cüneyt Çakır’ı Başbakanlık Merkez Bina’da kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen ve yaklaşık 1 saat süren kabulde, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik de hazır bulundu. Kabulün ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cüneyt Çakır, “İnsanlığın sorgulandığı, çok zor günler geçirdiği böyle bir dönemde, sayın Başbakanımızın yoğun bir gündeminin olduğu dönemde bizleri kabul etmesi, onurlandırması bizim için gurur verici bir olaydır” dedi.
Türkiye’nin olmadığı bir Dünya Kupası’nda olduklarını dile getiren Çakır, “Orada milli takım gibiydik, ülkemizi temsil ettik. Çok iyi hazırlandık. Çok başarılı bir turnuva geçirdik. Bizim için en önemli şey Türk hakemliğinin başarısını kalıcı kılmak. Sayın Başbakanımızla da bunları konuştuk” ifadelerini kullandı.
Başbakan Erdoğan ile çok keyifli futbol sohbeti yaptığını belirten Çakır, “Sayın Başbakanımıza 40 yıl aradan sonra Dünya Kupası’nda yönettiğimiz ilk maç olan Brezilya-Meksika maçının formasını hediye ettik. Güzel keyifli bir sohbetti bizim için” şeklinde konuştu.
“Başbakanımız bizim müsabakalarımız da dahil olmak üzere birçok müsabakayı takip etmiş” diyen Çakır, “Gerçekten onun övgüsünü almak bizim için gurur verici. Biz sadece Türk hakemliğini temsil etmiyoruz, Türk futbolunu ve en önemlisi ülkemizi temsil ediyoruz” dedi.
(İHA)