BIST 10.267
DOLAR 32,23
EURO 34,76
ALTIN 2.411,64
HABER /  GÜNCEL

Büyük bir proje hayata geçti

Karadeniz Sahil Yolu projesi kapsamında inşaa edilen Bolaman-Perşembe geçişi trafiğe açıldı.

Abone ol

Karadeniz Sahil Yolu’nun 9 yıl önce yapımına başlanan Bolaman-Perşembe bölümünde çalışmalar tamamlandı. Samsun-Sarp arasındaki 539 kilometrelik duble yolun en önemli bölümlerinden biri sayılan bolaman tünelleri, bayram trafiğinin yoğunluğu da dikkate alınarak hizmete açıldı.

Çalışlar Vadisi’nde bulunan toplam 5 tünelin en uzunu 3 bin 820 metre ile Nefise Akçelik Tüneli. Tüneller sayesinde Samsun’un Fatsa ile Ordu’nun Efirli ilçeleri arasındaki 42 kilometrelik yol, 27 kilometreye düştü. Böylece, daha önce Fatsa’dan Ordu’ya yaklaşık 1 saatte gidilirken, şimdi bu süre 20 dakikaya indi.

Tüneller, 35 ayrı kamerayla 24 saat takip edilecek. Böylece tünelin içindeki araçların sayısı, hızı ve kural hataları da gözlemlenebilecek.

Karayolları Genel Müdürü Turhan, yoldan geçen araçlara çikolata ikram etti.

Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, “Bu projede trafik güvenliği ve trafik sistemleri uygulanmıştır. Tünel içinde kaza, yangın, hava kirliliği gibi durumlar kontrol merkezinden kontrol edilecek ve olumsuzluklara anında müdahale edecek ekiplerimiz var” dedi.

Yaklaşık 700 milyon YTL’ye malolan Bolaman tünellerinin resmi açılışı yaklaşık 1 ay sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak.