BIST 9.484
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.495,58
HABER /  MEDYA

Büyü bozuluyor diyen Selvi bugün ne yazdı?

AK Parti'de kriz olduğunu yazarak dikkatleri üzerine çeken Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, bugün ne yazdı?

Abone ol

'AK Parti'de büyü bozuluyor' yazısıyla oay olan Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşesinde Erdoğan ile Davutoğlu arasındaki uyuma dikkat çekti.

Selvi'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile hükümet arasındaki görüş ayrılıklarını değerlendirdiği dünkü yazısı olay olmuştu. 

"Büyü bozuluyor" iddiası sonrası gözlerin çevrildiği Selvi, bugünkü yazısında hafta sonu gerçekleşen Erdoğan-Davutoğlu zirvesini değerlendirdi. Selvi, hükümet ve Erdoğan arasındaki ilişkileri böyle yorumladı:

SORUNU KRİZE DÖNÜŞTÜRMEDEN ÇÖZEBİLİYORLAR

"Bu arada çözüm süreci üzerinden başlayan gerilim, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun cumartesi akşamı İstanbul’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığı görüşme ile çözüm yoluna girdi. Çözüm süreci üzerinden yürütülen tartışmanın hem çözüme hem hükümete zarar verdiği noktasında bir görüş birliğine varıldı. Her dönemde Cumhurbaşkanı ile hükümet arasında sorun olabiliyor. Ama bu dönemin özelliği Davutoğlu ile Erdoğan 24 saate kalmadan bir araya gelip, sorunu krize dönüştürmeden konuşup, çözebiliyorlar. Bu sistem olduğu sürece ileride de sorunlar çıkacak ama, ikili arasındaki bu ilişki sorunlara karşı önemli bir sigorta işlevi görüyor.
Erdoğan’la hükümet arasındaki bir sürtüşmenin kimseye yararı yok. Çünkü bu tür tartışmaların kazananı olmaz.
Biz Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı seviyoruz. Ama makamı, mevkii için değil. Recep Tayyip Erdoğan olduğu için seviyoruz. Aynı şey Ahmet Davutoğlu için de geçerli.
Bu ikisinin uyumundan bir sinerji doğacağına inanıyoruz. Ama Cumhurbaşkanı ile hükümet arasındaki bir sürtüşme ise sadece kendilerine değil, bu millete zarar verir. Sadece millete değil, mazlum ve sahipsiz olan bu ümmete zarar verir. Buna kimsenin hakkı yoktur.
Farkında mısınız bilmem ama seçimlere 75 gün kaldı. Kimse bu millet 7 Haziran’da sandığa bizim tek başımıza iktidarımızı tescil etmek üzere gidecek diye bakmasın.
Bu milletin sağı solu belli olmaz."