BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,73
ALTIN 2.402,52
HABER /  GÜNCEL

Bütün servetini bağışladı öldü

Ordu’nun Mesudiye ilçesinden olan Züver Kaya, Almaya’da 7 yıl önce yakalandığı amansız hastalık ile mücadele ederken, Ordu’ya okul yapımı ve...

Abone ol

Ordu’nun Mesudiye ilçesinden olan Züver Kaya, Almaya’da 7 yıl önce yakalandığı amansız hastalık ile mücadele ederken, Ordu’ya okul yapımı ve ambulans alımı için 2.5 milyon TL’lik servetini bağışladıktan sonra hayatını kaybetti. Kaya, bugün memleketi Ordu’da gözyaşları ile son yolculuğuna uğurlandı.

Züver Kaya, 50 yıldır Almanya’da yaşarken, 7 yıl önce kan kanseri hastalığına yakalanmış ve hastalığının son döneminde Ordu Valisi Kenan Çifçi’yi Almanya’ya davet ederek, yıllarca çalışarak biriktirdiği bütün parasını Ordu’da okul yapımı ve ambulans alımı için bağışlamıştı.

Ordu Valisi Kenan Çiftçi’ye 958 bin 244 euroyu Ordu Ticaret Meslek Lisesi bahçesine yaptırılacak 32 derslikli Ticaret Meslek Lisesi yapımına katkı amacıyla, 186 bin TL’yi de Mesudiye İlçe Hastanesi’nde kullanılmak şartıyla tam donanımlı 4x4 ambulans alımı için bağışlayan Kaya, Almanya’nın Bochum şehrinde bir pansiyonda geçen gece hayatını kaybetti.
Hayırsever Kaya’nın cenazesi dün akşam memleketi Ordu’ya getirilirken, bugün Mesudiye’nin Güzle köyünde gözyaşları ile defnedildi.

Kaya’nın cenaze namazına Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Ordu Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, belediye başkanları, kaymakamlar, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
(İHA)