BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,98
ALTIN 2.420,78
HABER /  DÜNYA

Bushun unutamadığı üç günah!

Bush son basın toplantısında adeta günah çıkardı. Üç konuda öyle pişman ki bunları açık açık saydı. İşte Bush'un günahları;

Abone ol

ABD Başkanı George W. Bush, başkanlığı dönemindeki hayal kırıklıkları arasında, Irak operasyonundan hemen sonra bir savaş gemisine koydukları ''görev tamamlandı'' yazısı, Katrina kasırgasındaki tutum, Irak'ta kitle imha silahlarının bulunamaması ve Ebu Garip skandalını saydı.

ABD başkanlığına seçilen Barack Obama'ya 20 ocakta Beyaz Saray'ı devretmeye hazırlanan Bush, kendisini seçim kampanyasından bu yana yakından izleyen gazetecilerle Beyaz Saray'da son basın toplantısı için bir araya geldi.

"O GEMİ BÜYÜK HAYAK KIRIKLIĞI"

Başkanlığı döneminde en büyük hatasının ne olduğu yönündeki soruya karşılık Bush, Irak operasyonundan sonra çıktığı bir Amerikan savaş gemisinde konuşma yaparken, arkasına asılan ''Görev Tamamlandı'' yazısını hatırlattı. Bush, ''Başka bir şey söylemeye çalışıyorduk. Ama farklı algılandı. Yanlış mesaj vermiş olduk'' dedi.

"KATRİNA PİŞMANLIĞI"

New Orleans'ı vuran Katrina Kasırgası nedeniyle aldığı eleştirileri de hatırlatan Bush, ''Katrina konusunda çok düşündüm. Daha farklı ne yapabilirdim diye. Air Force One'ı indirebilirdim. Ama o zaman da halkı kurtarmak için çabalayan polis gücünün bir kısmı, Başkan'ın güvenliğine enerjisini harcamak zorunda kalacaktı'' diye konuştu.

Kasırganın hemen ardından gösterilen tepkinin yavaş olduğu eleştirilerine karşı çıkan Bush, ilk gün 30 bin kişinin çatılardan toplandığını hatırlattı.

Irak'ta kitle imha silahlarının bulunamamasına işaret eden Bush, ''Başkan olarak, elinizdeki istihbarata göre karar alıyorsunuz'' dedi. Bush, kitle imha silahlarını bulamamanın bir hayal kırıklığı yarattığını kaydetti. Bush ayrıca, ''Ebu Garib de bir hayal kırıklığıydı'' dedi. ABD Başkanı Bush, bu saydıklarına ''hata'' yerine, ''planlandığı gibi gitmeyen şeyler'' olarak nitelendirmeyi uygun gördüğünü de söyledi.

20 OCAK SONRASI

Bush, 20 ocaktan sonra kendisini nasıl hissedeceği ve ne yapacağı yönündeki soruları da yanıtladı.

''Ben A tipi bir kişiyim'' diyen Bush, birinci günden, ne yapmayı planlıyorsa hemen onu yapmaya başlayacağını söyledi.

ABD Başkanı Bush, ''Kendimi kafamda hasır şapka, üzerimde Havai desenli gömlekle bir plajda otururken hayal edemiyorum. Özellikle de içkiyi bıraktığımdan beri. Yemin töreninden sonra Crawford'da uyanacağım ve Laura'ya kahve yapacağım. Ne hissettiğim konusunda size sonra bilgi veririm'' diye konuştu.

Kendisine, ''Siz Washington'da birlik ve uzlaşma mesajıyla geldiniz. Obama için nasıl olacak?'' sorusunu yönelten gazeteciye Bush, ''Umarım Obama daha iyi bir ton bulur Washington'da. Ben hayal kırıklığına uğradım. Obama'nın daha saygılı bir ton bulmasını dilerim'' diye yanıt verdi.