BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

Bush ne yapacağını şaşırdı

Amerikan ekonomisi tehdit altında. Bush acil toplantı istedi.

Abone ol

ABD Başkanı George W. Bush, ülkenin ciddi bir ekonomik kriz içerisinde olduğunu ve derhal harekete geçilmesi gerektiğini söyledi. Bush, başkan adayları Obama ve McCain’ı acil olarak Beyaz Saray’da toplantıya çağırdı.

Dün gece Amerikan halkına hitap eden Bush, yönetimin ekonomiyi kurtarmak için 700 milyar dolar bütçe isteğinin kongre tarafından derhal onaylanmasını istedi.

Kongrede değişiklik yapılması istenen ve özellikle Demokratların eleştirilerine hedef olan kurtarma operasyonu için gerekli 700 milyar dolar ödenek talebi için Bush, Amerikan halkına “Çok geç kalırsak iş işten geçer” dedi.

Bush, gerekli önlemler zamanında alınmazsa, borsanın daha da düşeceğini, konut fiyatlarının düşerek, işyerlerinin kapanacağını ve milyonlarca kişinin işsiz kalacağını belirterek “Amerikan ekonomisi tehlikede” dedi.

Bush, iki partinin başkan adaylarını bu konuyu, bugün, Kongre liderleriyle görüşmeye çağırdığını da açıkladı. Bush, Demokrat Parti başkan adayı Barrack Obama ile Cumhuriyetçi Parti başkan adayı John McCain’i, ABD ‘de yaşanan ekonomik kriz konusunda görüşmek için acil olarak Beyaz Saray'da toplantıya çağırdı.