BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,08
ALTIN 2.469,14

Bursa'yı İvankov yakacak

Bursa'yı İvankov yakacak

İnternethaber- bursapor'u 2-1 yenilen antalyaspor kural hatası iddiasıyla maçın tekrar edilmesi için federasyona başvuracağını açıkladı.. kaleci ivankov penaltı atışını, penaltı noktasının 30 santim önünden kullandığı için bariz kural hatası olduğu ileri sürüldü. peki kurallar ne...

Bursa'yı İvankov yakacak

İNTERNETHABER- Bursapor'u 2-1 yenilen Antalyaspor kural hatası iddiasıyla maçın tekrar edilmesi için federasyona başvuracağını açıkladı.. Kaleci İvankov penaltı atışını, penaltı noktasının 30 santim önünden kullandığı için bariz kural hatası olduğu ileri sürüldü. Peki kurallar ne diyor?

Bursa'yı İvankov yakacak

Futbol Oyun Kuralları'nın 14. maddesinde beyan edilen penaltı kuralları:

1-Top penaltı noktasına konmuş olacak
2- Penaltıyı kullanacak oyuncu belirlenmiş olacak.
3- Kaleci çizgide olacak.

Bursa'yı İvankov yakacak

FİFA kokartlı eski hakem Selçuk Dereli TRT'de yayınlanan Stadyum programında pozisyonu değerlendirdi. İşte Dereli'nin çarpıcı yorumu:

Bursa'yı İvankov yakacak

Benim hissiyatım topun net bir şekilde izdüşümünün penaltı noktasının dışında olduğu yöndedir. Dolayısıyla bu bir kural hatasıdır. Hakemin yorumunu gerektirecek bir durum yoktur. Oyun durmuştur, hakem topu penaltı noktasına koydurmak zorundadır. Bunu yapmadığı için bence kural hatası yapılmıştır. Buna hakem hatası demek mümkün değildir.