BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,96
ALTIN 2.446,13
HABER /  GÜNCEL

Bursada bir polis şehit oldu!

Bursa'da bir polis memuru uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Erkek olan zanlı yakalandı. Tüm ekipler kadın zanlıyı arıyor.

Abone ol

Bursa'nın Kestel ilçesinde bir polis memuru silahlı saldırı sonucu şehit oldu. 2 saldırgandan 1'i yakalanarak gözaltına alındı. Saldırının nasıl gerçekleştiği konusunda ise çelişkili bilgiler geliyor.

İddialardan biri, Kestel İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli sivil polis memuru İsmail Özbek'in (34), kimlik kontrolü yaptığı sırada otomobilde bulunan, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin silahlı saldırısına uğradığı yönünde.

Bir diğer iddia ise, biri kadın iki kişinin Kestel'de bazı binaların kapılarını zorladıklarına ilişkin ihbar üzerine İsmail Özbek'in olay yerine gittiği, zanlıların takibi sırasında çıkan arbedede saldırıya uğradığı şeklinde.

KURTARILAMADI

Karnına isabet eden tek kurşunla ağır yaralanan Özbek, kaldırıldığı Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde ameliyata alındı. Ancak Özbek, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Hastaneye getirildiğinde durumunun çok ağır olduğu ve aşırı kan kaybettiği bildirilen Özbek'in ölüm haberi ameliyathane önünde umutla bekleyen yakınlarını ve meslektaşlarını yasa boğdu.

Özbek'in ameliyathaneye alındığı sırada hastaneye gelen Bursa Emniyet Müdür Vekili Ahmet Cemal Çalışkan, olayla ilgili bir kişinin gözaltına alındığını Bildirirken, "Özbek'in şehit olup olmadığına" ilişkin soru üzerine duygulandı.

Çalışkan, soruya yanıt vermeden hastaneye girerken, bir süre sonra gazetecilerin yanına gelen bir emniyet yetkilisi, Özbek'in şehit olduğunu bildirerek, "Başımız sağolsun" dedi.

BİR ZANLI YAKALANDI

Olayın ardından, içinde biri kadın iki kişinin bulunduğu otomobil, şüphe üzerine güvenlik güçlerince Kale Mahallesi'nde durduruldu. Erkek zanlı tabancayla birlikte yakalanırken, polis kadın zanlının yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu arada, yakalanan zanlının terör örgütüyle bağlantısının olup olmadığının araştırıldığı öğrenildi.