BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,60
ALTIN 2.379,23
HABER /  GÜNCEL

Bursa hava durumu saatlik tahmin kar geldi

BURSA hava durumu saatlik tahmin meteoroloji duyurdu. Bursa'da beklenen yoğun kar yağışı için kritik saat açıklandı. Bursa'da 3 gün sürecek kar yağışı saat 21.00'de başlayacak.

Abone ol

BURSA hava durumu saatlik tahmin meteoroloji açıkladı. Bursa'da beklenen kar yağışı için kritik uyarı geldi. Bursa'da beklenen yoğun kar yağışı bugün saat 21.00'de başlayacak ve 3 gün boyunca sürecek.

Bursa'da kar yağışı bugün akşam saatlerinde başlayacak. Kar kalınlığının 20 santimi bulacak.

BURSA'DA SAATLİK HAVA DURUMU KAR SAATİ

Bugün öğle saatlerinden itibaren Tekirdağ ve Kırklareli çevrelerinde , akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın güney ve doğusu (İstanbul, Bursa, Balıkesir, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Çanakkale) ile gece saatlerinden itibaren Kütahya , Manisa ve Uşak çevrelerinde etkili olması beklenen kar yağışlarının, bu gece ve yarın (cumartesi) yoğun olarak devam edeceği ve yer yer 20 cm üzerinde örtü bırakacağı tahmin ediliyor.

KAR KALINLIĞI 20 SANTİMİ BULACAK

Yoğun kar yağışıyla birlikte buzlanma ve don olayı beklendiğinden başta ulaşımda aksamalar olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

PAZAR GÜNÜNDEN İTİBAREN YOĞUNLUK AZALACAK

İstanbul’da halen güneybatı yönlerden (lodos) kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esen rüzgarın öğleden sonra kuzeybatı (karayel) yönüne dönerek kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmeye devam edeceği ve 10 derece üzerinde bulunan hava sıcaklığının akşam saatlerine doğru hızla azalarak sıfır dereceye ineceği tahmin ediliyor. Kuvvetli yağmur ve sağanak şeklindeki yağışın, saat 16 civarında İstanbul’un batısında Çatalca Silivri hattında karla karışık yağmur ve kar şekline döneceği saat 20'ye kadar il geneline yayılarak yoğun kar olarak gece boyu ve Cumartesi günü devam edeceği ve 20 cm üzerinde kar örtüsü bırakacağı bekleniyor. Pazar gününden itibaren kar yağışının etkisini azaltarak aralıklarla önümüzdeki hafta ortasına kadar devam edeceği tahmin ediliyor.

MARMARA VE EGE'YE UYARI!

Bugünden itibaren batı bölgelerde etkisini artıracak olan yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların; Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de kuvvetli (21-50 mm)olacağı, İstanbul'un Avrupa Yakası, Tekirdağ, Balıkesir, Manisa ve İzmir çevreleri ile Çanakkale'nin doğu ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, vb. olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Bölgedeki yağışların yarın akşam ve gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kara dönmesi tahmin ediliyor.

Balkanlar'dan giriş yapan kar yağışı bu kez Batı'da daha etkili olacak. Cumartesi günü de kar var

FIRTINA UYARISI

Batı ve Orta Karadeniz; rüzgarın 06.01.2017 (Cuma) günü akşam saatlerinden itibaren Batı Karadeniz'in batısı ile 07.01.2017 (Cumartesi) günü Batı ve Orta Karadeniz'in genelinde batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın; 08.01.2017 (Pazar) günü ilk saatlerden itibaren etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.