BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Burnuyla yapmadığı iş yok!

Burnuyla cep telefonu kullanıyor, mesaj yazıyor, kontör yüklüyor ve televizyon kumandasını yönetiyor..

Abone ol

Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Yenidoğan köyünde yaşayan bedensel engelli genç, tüm olumsuzluklara rağmen yaşama tutunuyor ve zekasıyla görenleri hayrete düşürüyor.

Konuşamayan, yürüyemeyen ve ellerini kullanamayan 17 yaşındaki Cüneyt Temizel, burnuyla cep telefonu kullanıyor, telefonla mesaj yazıyor, kontör yüklüyor ve televizyon kumandasını burnuyla kullanarak televizyon kanallarını ayarlıyor.

Cüneyt Temizel'in babası M. Şakir Temizel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun burnuyla cep telefonu kullandığını, arama yaptığını, mesaj gönderdiğini, kontör yüklediğini, televizyon kanallarını kumandayla ayarladığını söyledi.

SADECE KULAĞI DUYUYOR

Doğuştan engelli olan çocuğunun cep telefonunu çok sevdiğini, akşama kadar telefonla oynadığını ifade eden Temizel, şöyle konuştu:

''Oğlum doğuştan engelli. Sadece kulağı duyuyor. Cep telefonunu çok seviyor. Akşama kadar cep telefonuyla oynuyor. Burnunu kullanarak telefonda mesaj yazıyor ve bize isteklerini iletiyor. Köydeki bozulan televizyon kanallarını, kumandayı burnuyla kullanarak ayarlıyor. Bunların tamamını burnuyla yapıyor. Oğlumu gören herkes şaşırıyor. Bunları burnuyla yaptığına kimse inanmıyor. Çocuğum çok zeki.''

''OKUMA YAZMAYI TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİ''

Cüneyt'i yaşama bağlayan en büyük aracın televizyon olduğunu belirten baba Temizel, oğlunun televizyon sayesinde büyük gelişme gösterdiğini ifade etti.

''Onu hiç okula gönderemedik. Buna rağmen okuma ve yazmayı tamamen televizyon karşısında duyarak öğrendi'' diyen Temizel, 11 çocuğu olduğunu ama içlerinden en zekisinin Cüneyt olduğunu kaydetti.

Temizel, ''Çoğu zaman onunla gurur duyuyorum. Bir şey söylediğimizde hemen aklında tutuyor. Çocuğumun elleri, ayakları tutmuyor ve konuşamıyor ancak teknik işleri çok seviyor. Bu nedenle hem evde hem de köyde çoğu zaman televizyon kanallarını Cüneyt ayarlıyor'' dedi.

Oğlunu tedavi ettirmek için Türkiye'deki çeşitli hastanelere götürdüğünü belirten Temizel, işsiz olduğu için artık imkanlarının oğlunu tedavi ettirmeye el vermediğini, bu konuda yetkililerin kendisine yardım etmesini istediğini belirtti.

AKÜLÜ ARACA İHTİYACI VAR

Çocuğunun bütün ihtiyaçlarını evdekilerin yardımıyla karşıladığını ifade eden Temizel, şöyle konuştu:

''Çocuğum Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün özürlüye evde bakım hizmetlerinden yararlanıyor. Oğlumu tedavi ettirmek için çeşitli illerdeki hastanelere götürdüm fakat beyin damarlarından birinde sorun olduğunu söylediler. Artık hiçbir çarem kalmadı. Maddi imkanımız iyi değil. Kaymakamlığın bize yardım etmesini istiyorum. Ayrıca kaymakamlığın çocuğuma akülü araç ve diz üstü bilgisayar almasını bekliyoruz.''

Sorulara başıyla ve çıkardığı seslerle cevap veren Cüneyt Temizel ise bir an önce tedavi olmak istediğini, yetkililerden kendisine bir akülü araba, bir diz üstü bilgisayar ve Galatasaray tişörtü almalarını istediğini kafasını sallayarak ifade etti.