BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Burkina Faso'da Türk restoranına saldırı en az 28 ölü var

BURKİNA FASO'dan gelen haberler şok etti. Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'da bir Türk restoranını hedef alan sadırılarda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildiriliyor. Son gelen haberler ölü sayısının 28'e ulaştığı yönünde.

Abone ol

Batı Afrika ülkelerinden Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'da bir Türk lokantası ve yakınlarındaki bir otele yönelik silahlı saldırıda en az 28 kişi öldü.

Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'da Aziz İstanbul isimli bir restoranına saldırı düzenlendi. Restoranına ağır silahlarla ateş edildi, görgü tanıkları olay yerinde çok sayıda yaralı ve ölü olduğunu belirtti. Hükümet yetkilileri ise saldırıda en 28 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı.

Burkina Faso nerede? Mossi ırkının tuhaf inancı

HENÜZ ÜSTLENEN YOK

Saldırıyı henüz üstlenen olmazken, güvenlik güçlerinin ülke çapında operasyon başlattı.

TERÖR SALDIRISI

Burkina Faso İletişim Bakanı Remi Dandjinou, dün TSİ 23.00 dolayında meydana gelen Aziz İstanbul adlı Türk lokantası ve yakınlarındaki Hotel Splendid'e yapılan saldırıyı ""terör saldırısı" diye nitelendirdi.

ÖLENLER ARASINDA BİR TÜRK VATANDAŞI VAR

Çeşitli sosyal medya hesaplarından yapılan yayınlarda, bir de Türk vatandaşının olduğu ölenler arasında, ABD, Kanada ve Ukrayna vatandaşlarının da bulunduğu belirtildi.

MOTOSİKLETLE GELİP RASTGELE ATEŞ AÇMIŞLAR

Emniyet yetkilisi Guy Ye de 3 veya 4 silahlı saldırganın restorana motosikletlerle geldiğini, restorandakilere rastgele ateş ettiğini bildirdi.

ÇATIŞMA ANI KAMERADA