BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Burkina Faso'da basılan Türk restorantı FETÖ'cülerin mi?

BURKİNA FASO'da Türk restoranına yapılan saldırıyla ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı, açıklamasında restoranın adını vermeyince akıllara "Restoran FETÖ'cülerin mi?" sorusu geldi.

Abone ol

Burkina Faso'da 'Aziz İstanbul' adlı bir Türk restoranına dün düzenlenen silahlı saldırıda biri Türk 18 kişi hayatını kaybetti. Saldırganların cihatçı gruplar olduğu düşünülürken medyaya restorantla ilgili iddialar düştü.

Sosyal medyada gezen iddialara göre restorans FETÖ mensuplarına ait olabilir. Bu iddiayı Dışişleri'nin yaptığı açıklamada doğrular gibi görünüyor.

DIŞİŞLERİ'NİN AÇIKLAMASINDAKİ İLGİNÇ AYRINTI

Türk Dışişleri'nin 'kınama' açıklamasında ne restoranın adına yer verildi, ne de 'Türk restoranı' ifadesi kullanıldı. Bu ayrıntı, "Saldırının yapıldığı restoranın FETÖ mensuplarına ait olup olmadığı" sorusunu gündeme getirdi.

Burkina Faso nerede Afrika haritası!

NE OLMUŞTU?

Başkent Vagadugu'da daha çok beyazların tercih ettiği restorana motosikletlerle gelen 3 ya da 4 kişi, terasta yemek yiyenleri taramaya başladı. Önceki akşam 21.00 sıralarında meydana gelen olayda polisle saldırganlar arasındaki çatışma sabah 05.00'e kadar sürdü. Saldırıyı düzenleyenlerden ikisi öldürüldü.

Silahlı saldırıda biri Türk 18 kişi öldü, 8 kişi de yaralandı. Ölenlerin çoğunun çocuk ve kadın olduğu açıklandı. Saldırıyı üstlenen olmasa da baş şüpheli El Kaide'ye bağlı İslami Mağrip grubu. Bu terör örgütü geçen yıl bir başka restoran ve otele saldırmış, 30 kişi hayatını kaybetmişti.