BIST 9.058
DOLAR 32,31
EURO 35,14
ALTIN 2.294,51
HABER /  GÜNCEL

Burkay'dan çarpıcı MİT değerlendirmesi

Kemal Burkay, hükümetin MİT aracılığıyla PKK ile görüştüğü iddialarını değerlendirdi

Abone ol

Hükümetin MİT aracılığıyla PKK ile görüştüğü iddialarını değerlendiren Kürt kökenli yazar ve politikacı Kemal Burkay, "Bu olumlu bir çabadır. Ama bunu aşan bir suç varsa açığa çıkmalı, örtülmemeli bence" dedi.

Burkay, hükümetin MİT vasıtasıyla terör örgütü PKK ile görüştüğü iddialarına ilişkin, "Ben hükümetin MİT vasıtasıyla PKK ile görüşmesinin suç olduğu kanısında değilim. Bu olumlu bir çabadır. Ama bunu aşan bir suç varsa açığa çıkmalı, örtülmemeli bence" diye konuştu.

Burkay, Hak ve Özgürlükler Partisi'nin (HAK-PAR) Kadıköy İlçe Teşkilatı'nın açılışına katılarak patiye üye oldu. Açılışa HAK-PAR Genel Başkanı Bayram Bozel de katıldı.

Açılışın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Burkay, hükümetin dolaylı ya da dolaysız olarak PKK ile görüşmesinin garipsenecek bir yanı olmadığını savundu.

Burkay, "Medyaya da yansıdı, KCK'nın MİT tarafından yönetildiği söylendi. Bine yakın MİT ajanını KCK'nın içinde olduğu, hatta eylemelerine yön verdiği iddia edildi. Böyle bir durum varsa bu çok ciddi bir durum. Bu skandal derecesinde bir olaydır, bunun araştırılması kadar doğal bir şey yoktur. Bir yanlışlık yapılmışsa budur. Bunun yeni yapıldığını sanmıyorum. KCK, biliyorsunuz Öcalan yakalandıktan sonra yapılan düzenlemedir. Bu konu daha önce tartışıldı. Bizim de kaygılarımız vardı. Geçmişte yaşadığımız provokatif eylemler vardı. Derin devlet olayını akla getiriyordu. KCK'da böyle bir durum varsa açığa kavuşturulmalı. Toplumun temizliğe, şeffaflığa ihtiyacı var. Eğer Türkiye şeffaflaşacaksa, siyaset bu kirlenmeden arınacaksa, yargının bu olayların üzerine gitmesi gerekiyor" diye konuştu.