BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.492,17
HABER /  GÜNCEL

Buradan mezun olana 10 bin TL maaş

Kebap sektörü yenilikçi KOBİ'ler ile üniversiteli oluyor... Mezunları ise dolgun ücretler bekliyor...

Abone ol

Kebap sektörü yenilikçi KOBİ'ler ile üniversiteli oluyor.

"Artık Ar-Ge zamanı" diyen Adana Kazancılar Kebap, Türkiye'nin ilk 'Kebap Sanatları Akademisi'ni kuruyor.

Türkiye'nin yenilikçi firmaları kebapta da Ar-Ge dönemini başlattı. 105 yıllık geçmiş ile Türkiye'nin en eski kuruluşları arasında yer alan Adana Kazancılar Kebapçısı üniversite işbirliğiyle Türkiye'nin ilk Kebap Sanatları Akademisi'ni kurdu. Yakın zamanda öğrenci alımına başlayacak olan akademide Türkiye'nin en lüks restoranları için üniversiteli kebap ustaları yetiştirilecek. Böylece binlerce yıllık kebap kültürü ilk kez üniversite eğitimiyle buluşacak. Kebapta da Ar-Ge ve inovasyona ihtiyaç duyulduğunu belirten Kazancılar Kebap Genel Müdürü İsmet Gökmen, "Sektör kebap çeşitliliği ve tatlar konusunda sıkışıp kaldı. Yeni keşifler kovalayarak bu pazarı büyüteceğiz" diyor.

10-15 BİN TL MAAŞ

Öte yandan üniversite ile kebap işbirliği büyük bir boşluğu da dolduracak. Bugün İstanbul'un lüks restoranlarının en büyük sorununun iyi bir kebapçı bulamamak olduğunu söyleyen İsmet Gökmen, projeyle bu soruna da çare bulunacağını ifade ediyor. Akademisyenlerin yanı sıra Türkiye'nin en iyi kebap ustaları akademide ders verecek. Eğitim sonrası mezunları rekor maaşlar bekliyor. İyi bir kebap ustasının 15 bin TL'ye kadar aylık kazanç elde ettiğini belirten Gökmen, "Kebap Sanatları Akademisi olarak öngördüğümüz sertifika programında yetiştirilecek elemanlardan her yıl 50 kadar istihdam sağlanacak. Türkiye'de başka bir örneği henüz yok. Kebap Sanatları Akademisi'nin mezunları da oldukça dolgun maaşlar ile mezun olur olmaz işe başlayacak" diyor.

KEBAPTA ORTAK STANDART DÖNEMİ

Gökmen'in sektöre ilişkin bir diğer hedefi ise kebap etinde ortak bir standardın kurulması ile ilişkili. Ataşehir'de bir lojistik merkezi kuracaklarını belirten Gökmen, "5 ton kapasiteli bir tesis olacak. Kebabın kalitesi tek merkezden belirlenecek" diyor.

5 KUŞAKTIR KEBAPÇI

Adana Kazancılar Kebapçısı'nın tarihi de oldukça eskilere dayanıyor. Adana'nın Kazancılar Çarşısı'nda 1908'de açılan restoran beş kuşaktır faaliyetine devam ediyor. Kurulduğu yıllarda çarşının içindeki 60 metrekarelik bir esnaf lokantası olan Adana Kazancılar Kebapçısı'nın bugün İstanbul başta olmak üzere 6 ayrı restoranda faaliyetine devam ediyor. Şirketin bugünkü sahibi İsmet Gökmen ise garsonluktan mutfağa her işi yapmış bir isim. 90'lı yıllardan bu yana Adana Kazancılar'ın geleneksel lezzetini devam ettirdiğini anlatan Gökmen, "Adana'daki lezzeti Türkiye'nin diğer illerine de taşıdık" diyor.