BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,60
ALTIN 2.388,53
HABER /  DÜNYA

Bunlar güldürmüyor, dileniyor

Halkın duygularını sömürerek kolay yoldan para kazanan dilenciler, bu amaç için kılıktan kılığa giriyor. İzmit’te palyaço kılığında dilencil...

Abone ol

Halkın duygularını sömürerek kolay yoldan para kazanan dilenciler, bu amaç için kılıktan kılığa giriyor. İzmit’te palyaço kılığında dilencilik yapan 2 kişi, zabıtanın engeline takıldı.
İddiaya göre, vatandaşların, Fethiye ve Cumhuriyet Caddelerinde, palyaço kılığında iki kişinin dilendiğine dair ihbarı üzerine harekete geçen İzmit Belediyesi Zabıta ekipleri, hemen belirtilen bölgeye gittiler. Ekipler, biri 43, diğeri de 33 yaşında olan, palyaço elbiseleri içindeki A.Ö ve M.D.’yi alıp Zabıta Haber Merkezi’ne getirdiler. Burada sorgusu yapılan şahısların, dilenmek için Van ve Karabük illerinden İzmit’e geldiklerini tespit ettiler. 3-4 saatte, 194 lira para toplayan palyaço kılığındaki şahıslara, Kabahatler Kanununun 33. Maddesine istinaden, 170 lira para cezası kesildi.
Otobüse bindirilip, memleketlerine gönderilen şahıslar, “Bizler gösteri yapıp karşılığında para alıyorduk” derken zabıta yetkilileri ise, “Yaptıkları iş, dilenmekten başka bir şey değil. Palyaço elbiseleri içinde, vatandaşlardan zorla para topladıklarına dair şikayetler var. Para vermek istemeyenlere de tepki gösterip azarlıyorlardı. Normal dilencilerden tek farkları üzerilerindeki palyaço elbiseleri” şeklinde konuştu.
(İHA)